Täydet kympit 1.2.2010

10 VUOTTA

TARVIKETUKKU KY. Tarviketukku Ky on Jari Nurmisen yritys, joka maahantuo ja myy pienkoneiden sekä puutarhakoneiden varaosia ja niihin liittyviä tarvikkeita. Yrittäjäksi Nurminen ryhtyi 10 vuotta sitten, jolloin hän osti yrityksen. Tätä edelsi 20 vuoden ura vähittäistavarakaupassa.

Yrityksen valikoimiin kuuluu pienkoneiden osien lisäksi esimerkiksi moottorisahan teräketjuja, laippoja, ruohonleikkureiden teriä ja huolto-osia, trimmerien siimoja, varusteita, työkaluja ja tarvikkeita. Edustettuja merkkejä on lukuisia.

- Tuotteemme tulevat pääosin Euroopasta ja Kauko-Idästä. Asiakkaitamme ovat pienkoneliikkeet ja rautakaupat ympäri Suomen, Jari Nurminen kertoo.

Yrityksen konttori sekä varasto sijaitsevat Nurmisen kodin yhteydessä Jämsän Juokslahdessa.

- Välillä, etenkin reissupäivinä, työpäiville tulee mittaa 15 tuntia. Työ on vaihtelevaa ja mielenkiintoa on riittänyt.

20 VUOTTA

PORRASMESTARIT KY. Porrasmestarit Ky on laukaalainen Jukka Lindin ja Pasi Karhilan omistama yritys. Yrityksen toimiala on sisäportaiden asennus ja valmistus. Porrasmestarit Ky työllistää molemmat yrittäjät ja toimii pääosin Jyväskylän seudulla. Suurin osa yrityksen liikevaihdosta kertyy pientaloasiakkaista. Yrityksen valikoimiin kuuluu monentyyppisiä portaita asiakkaan toiveiden mukaan. Lind kertoo ideoinnissa ja toteutuksessa rajan tulevan vastaan vain rakennuslain puitteissa.

- Erilaiset sisustusohjelmat ovat lisänneet ihmisten toiveita ja visioita viime vuosina. Nuoretkin ihmiset haluavat hyvin erikoisia ratkaisuja. Yhdistelemme monenlaisia materiaaleja, kuten lasia ja erilaisia metalleja. Lattian väriin sävytetyt porrasaskelmat ovat nykyään hyvin suosittuja.

Yrityksen alkutaipaleella suurin hittituote oli lakatut mäntyportaat. Tällä hetkellä niitä menee lähinnä vapaa-ajan asuntoihin. Lamankin aikana Porrasmestareilla on ollut täysi työllisyys.

- Hienoa, että ihmiset suosivat pientä yritystä lähellä, Porrasmestarit Ky kiittää asiakaskuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.