Täydet kympit 12.10.2009

20 VUOTTA

HINAUS-TEAM OY. Hinaus-Team Oy on jyväkyläläinen monipuolisesti hinauspalveluja tarjoava yritys.

- Aloitin hinaustoiminnan Sisä-Suomen Autokeskuksessa viisi vuotta ennen yrityksen perustamista. Vuonna 1989 hinaustoiminnot siirtyivät yrityskaupan myötä perustamalleni Hinaus-Team Oy:lle. Vuoden 2007 alussa teimme franchising-sopimuksen pohjoismaiden johtavan hinaus- ja tiepalveluita tuottavan Falckin kanssa. Toimimme edelleen itsenäisenä yrityksenä, mutta yhteistyön myötä kalustomme väri vaihtui punaiseen, yrittäjä Rauno Hassinen kertoo.

Hinaus-Team Oy:n talli sijaitsee Palokassa ja kalustoa on neljän auton verran. Kalustolla on valmiudet hinata kaikenkokoisia autoja henkilöautoista raskaaseen kalustoon. Henkilökuntaa yrityksessä työskentelee Rauno ja Rauni Hassisen lisäksi neljä vakituista kuljettajaa.

- Työ on vapaata, mutta kuitenkin sitovaa. Päivystysvalmius pyörii 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa myös juhlapyhinä. Kun keikka tulee, on lähdettävä. Hyvältä kuljettajalta vaaditaan asiakaspalvelutaitoja ja autojen tuntemusta, Rauno Hassinen summaa.

JYVÄSKYLÄN KATTOURAKOINTI OY. Jyväskylän kattourakointi Oy on Jari Niskavaaran yritys, jonka kotipaikka on Palokka. Yritys toimii Jyväskylässä.

- 15 ensimmäistä vuotta teimme pääsääntöisesti vesikattourakointia rakennuksilla. Sitten laajensimme yrityksen toimenkuvan gryndaukseen eli valmistamme pari- ja rivitaloja eri puolille Jyväskylää avaimet käteen -periaatteella. Liikkeelle lähdemme alusta pitäen eli ostamme tontit, joille rakennamme talot. Kohteet suunnittelee pääosin vaajakoskelainen arkkitehtitoimisto Rastaco Oy. Meneillään on nyt kuudes vuosi tätä toimintaa, Niskavaara kertoo.

Yrityksen toimenkuvan laajentumisen hän kertoo olleen mielekäs ratkaisu ja uudistuminen on vauhdittanut yrittämisen mielekkyyttä entisestään. Laadukkaille asunnoille pienissä yhtiöissä riittää kysyntää.

- Tällä hetkellä työn alla on kaksi isoa paritaloa, joista kolme huoneistoa on jo myyty, yrittäjä kertoo.

Jyväskylän Kattourakointi Oy työllistää 5-6 henkilöä. Yhteistyö lukuisten aliurakoitsijoiden kanssa on toimivaa.

30 VUOTTA

KUNTORUUSKA KY. Kuntoruuska Ky on Kinnulassa toimiva fysioterapeutti Markku Ruuskan omistama fysikaalinen hoitolaitos, joka tarjoaa kaikenikäisille kattavasti fysioterapiaa sekä hieronta- ja kuntoutuspalveluja, apuvälineohjausta ja -toimittamista. Yrityksen perustamisvaiheessa vuonna 1979, aloitti Kinnulan lisäksi toimipiste myös Pihtiputaalla. Vuonna 1996 yrityksen toiminta keskittyi pelkästään Kinnulaan.

- Aloittaessani olin pitkään ainoa yksityinen toimija alueellani. Sitä kautta muodostui laaja asiakaspiiri. Yrittäjyys on ollut ajatukseni ja toiveammattini aina opiskeluajoista lähtien, kertoo Ruuska.

Vuosien varrella yritys on tilanteen mukaan työllistänyt 1-5 henkilöä. Tällä hetkellä Kuntoruuska Ky:n palveluksessa on Markku Ruuskan lisäksi yksi kuntohoitaja.

Kehityksen alalla Ruuska kertoo tapahtuneen asiakkaan kannalta aktiivisempaan suuntaan. Yrittäjä luonnehtii olevansa edelleen niin innostunut työstä, että pidemmällä lomalla tulee asiakkaita jopa ikävä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.