Täydet kympit 16.3.2009

40 VUOTTA

RAJALAN PUU OY. Perheyritys Rajalan Puu Oy sijaitsee Pihtiputaalla, Harmalanrannassa. Yrityksen juuret juontavat 1940-luvulle, jolloin maanviljelijä Matti Pasanen aloitti maatalouden sivuelinkeinona puusepäntyöt sekä sahaustyöt. 1960-luvulla työhön mukaan tuli Matti Pasasen poika, Mauri Pasanen. Vuonna 1969 perustettiin Rajalan Puu.

Tällä hetkellä yrityksestä vastuussa on Mauri Pasasen poika, Jyri Pasanen. Yrityksen toimiala on puutavaran jatkojalostus, puutavaran myynti, höyläys ja maalaus.

Merkittävä asiakaskunta on taloteollisuus. Rajalan Puu Oy valmistaa alihankkijana koristelautoja useille talovalmistajille eri puolille maata. Yrittämiselle tärkeänä menestystekijänä Mauri Pasanen mainitsee verkostoitumisen muiden pienyrittäjien kanssa.

Rajalan Puu Oy työllistää 3-4 henkilöä.

KUOHUN BAARI. Yrittäjät Pentti ja Ritva Nuutinen perustivat Kuohun baarin maaliskuussa 1969.

- Sen vuoden alussa keskioluen myynti vapautui ja tuli hyvä sauma yrittää. Minä olin 25-vuotias ja vaimo 20, Pentti Nuutinen kertaa.

- Meille on tehty pyhiinvaellusmatkoja aina pääkaupunkiseutua myöten. Kun Kuohun Baari mainittiin M.A. Nummisen Baarien miehet -kirjassa, moni halusi nähdä tämän paikan.

Vuonna 1987 Baarin yhtey-dessä aloitti kauppa ja yritys siirtyi naapurikiinteistöön. Kaupassa toimii myös asiamiesposti. Nuutiset ovat siirtymässä eläkkeelle ja kiinteistö on myytävänä.

- Niin kauan sinnitellään kunnes jatkaja löytyy. Tämä on kasvava kylä ja olemme luvanneet, että tyhjilleen emme liikettä jätä.

MAALAUSTYÖ KARI POHJA OY. Maalausliike Kari Pohja Oy on jämsäläinen yritys, jolla on laaja toimenkuva monenlaisten rakennus- ja maalausalan töiden parissa.

- Teemme julkisivusaneerauksia ja -maalaustöitä. Sisätiloihin teemme maalaus- , tapetointi- ja tasoitetyöt, huoneistoremontit ja muutostyöt. Vesivahinkoremontteja teemme yksityisasukkaille ja vakuutusyhtiöille. kertoo yrityksen perustaja Kari Pohja.

Yrityksen asiakaskunta on pääosin Jämsän seudulla, mutta työtilaisuuksien mukaan toimitaan esimerkiksi Etelä-Suomessa. Ympärivuotisia työntekijöitä Maalaustyö Kari Pohja Oy: ssä on 5-7, kesäaikaan työntekijöitä on 10-12.

- Nyt elämme hiljaisempaa aikaa, mutta työllisyys on kuitenkin pysynyt kohtalaisena. Kun kesä koittaa, työllistämme kymmenkunta henkilöä, Kari Pohja uumoilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.