Täydet kympit, 19.10.2009

10 VUOTTA

UKON-ILMA OY. Ukon-Ilma Oy on ilmanvaihtopuhdistukseen erikoistunut yritys, joka tekee ilmastointikanavien ja koneiden puhdistuksia, ilmamäärien mittauksia ja säätöjä, desinfiointeja, kanavistojen kuvauksia sekä pölymäärien mittauksia.

Yrityksen kotipaikka on Jyväskylä ja toimitilat sijaitsevat Savelassa.

- Asiakkaistamme 80 prosenttia on pääkaupunkiseudulla ja loput Keski-Suomen alueella. Asiakkainamme on yrityksiä, kiinteistöjä sekä kotitalouksia. Liikumme omakotitaloista isoihin laitoksiin, esimerkiksi kansallismuseoon. Suurin yksittäinen tilaajamme on Helsingin yliopisto, kertoo toimitusjohtaja Antero Heinonen.

- Tämä vuosi on yrityksen historiassa neljäs, jolloin saimme parhaan AAA-luottoluokituksen. Emme kilpaile hinnalla vaan panostamme laatuun. Huolellista työtä ja täsmällisyyttä asiakkaamme arvostavat, toimitusjohtaja kiteyttää liikeideaansa. Henkilökuntaa Ukon-Ilma Oy:ssä työskentelee 8-10.

- Meillä liikkuu jatkuvasti 3-4 kahden hengen työporukkaa eri puolilla maata, Heinonen kertoo.

20 VUOTTA

KIINTEISTÖT LKV PEKKA SAARINEN KY. Kiinteistöt LKV Pekka Saarinen Ky on Pekka Saarisen toimitilakiinteistöjä välittävä yritys. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Jyväskylän ydinkeskustassa, Kolmikulmassa.

- Kolme neljäsosaa yritykseni toimenkuvasta keskittyy erilaisten toimitilakiinteistöjen kuten liike-, toimisto- varasto- ja teollisuustilojen välitykseen. Lisäksi teen kiinteistöarviointia, kiinteistöselvityksiä, konsultointia sekä koulutan jonkin verran, Pekka Saarinen kertoo.

Yrityksen toimialue on vahvimmin Jyväskylän seutu ja Keski-Suomi, mutta yksittäisiä asiakkaita löytyy myös muualta Suomesta.

- Jyväskylä on alueena vetovoimainen ja kysyntä tiiviisti rakennetun keskustan toimitilakiinteistöille on jatkuvasti kova. Tällä alalla taloudellinen taantuma ei näy onneksi mitenkään, Pekka Saarinen kertoo.

Yrittäjän työpäivät joustavat yhden miehen yrityksessä helposti asiakkaiden tarpeiden mukaan.

- Yrittäjäksi ryhtyessäni tavallaan ulkoistin itseni eli siirryin tekemään yrittäjänä sitä mitä aiemmin tein toisen palveluksessa rakentamisen talouden ja markkinoinnin saralla.

- Yrittäjänä olen viihtynyt erinomaisesti, se sopii minulle, Keski- Suomen yrittäjissä ja alansa ammattiliitossa aktiivisesti toimiva Saarinen luonnehtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.