Täydet kympit, 19.10.2009

10 VUOTTA

UKON-ILMA OY. Ukon-Ilma Oy on ilmanvaihtopuhdistukseen erikoistunut yritys, joka tekee ilmastointikanavien ja koneiden puhdistuksia, ilmamäärien mittauksia ja säätöjä, desinfiointeja, kanavistojen kuvauksia sekä pölymäärien mittauksia.

Yrityksen kotipaikka on Jyväskylä ja toimitilat sijaitsevat Savelassa.

- Asiakkaistamme 80 prosenttia on pääkaupunkiseudulla ja loput Keski-Suomen alueella. Asiakkainamme on yrityksiä, kiinteistöjä sekä kotitalouksia. Liikumme omakotitaloista isoihin laitoksiin, esimerkiksi kansallismuseoon. Suurin yksittäinen tilaajamme on Helsingin yliopisto, kertoo toimitusjohtaja Antero Heinonen.

- Tämä vuosi on yrityksen historiassa neljäs, jolloin saimme parhaan AAA-luottoluokituksen. Emme kilpaile hinnalla vaan panostamme laatuun. Huolellista työtä ja täsmällisyyttä asiakkaamme arvostavat, toimitusjohtaja kiteyttää liikeideaansa. Henkilökuntaa Ukon-Ilma Oy:ssä työskentelee 8-10.

- Meillä liikkuu jatkuvasti 3-4 kahden hengen työporukkaa eri puolilla maata, Heinonen kertoo.

20 VUOTTA

KIINTEISTÖT LKV PEKKA SAARINEN KY. Kiinteistöt LKV Pekka Saarinen Ky on Pekka Saarisen toimitilakiinteistöjä välittävä yritys. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Jyväskylän ydinkeskustassa, Kolmikulmassa.

- Kolme neljäsosaa yritykseni toimenkuvasta keskittyy erilaisten toimitilakiinteistöjen kuten liike-, toimisto- varasto- ja teollisuustilojen välitykseen. Lisäksi teen kiinteistöarviointia, kiinteistöselvityksiä, konsultointia sekä koulutan jonkin verran, Pekka Saarinen kertoo.

Yrityksen toimialue on vahvimmin Jyväskylän seutu ja Keski-Suomi, mutta yksittäisiä asiakkaita löytyy myös muualta Suomesta.

- Jyväskylä on alueena vetovoimainen ja kysyntä tiiviisti rakennetun keskustan toimitilakiinteistöille on jatkuvasti kova. Tällä alalla taloudellinen taantuma ei näy onneksi mitenkään, Pekka Saarinen kertoo.

Yrittäjän työpäivät joustavat yhden miehen yrityksessä helposti asiakkaiden tarpeiden mukaan.

- Yrittäjäksi ryhtyessäni tavallaan ulkoistin itseni eli siirryin tekemään yrittäjänä sitä mitä aiemmin tein toisen palveluksessa rakentamisen talouden ja markkinoinnin saralla.

- Yrittäjänä olen viihtynyt erinomaisesti, se sopii minulle, Keski- Suomen yrittäjissä ja alansa ammattiliitossa aktiivisesti toimiva Saarinen luonnehtii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Divaritoiminnassa kivijalkaliike säilyy pääpaikkana – Nettikaupalla on tärkeä rooli täydentäjänä, mutta kanta-asiakkaat asioivat liikkeissä

Yhdysvaltain ja Ranskan digiverokiista jatkuu – USA julkisti uusia tullimaksuja 1,3 miljardin dollarin erälle ranskalaistuotteita

Keskolta myönteinen tulosvaroitus koko vuodelle – Kehitys on ollut odotettua myönteisempää rauta- ja päivittäistavarakaupassa

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Perinteikäs Ruthin leipomo siirtyy tänään isältä pojalle – Joonas Mäkinen, 31, hyppää jyväskyläläisen perheyrityksen puikkoihin

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.