Täydet kympit 8.2.2010

20 VUOTTA

KESKI-SUOMEN VARUSTEPALVELU KY. 20 vuotta täyttävä Keski-Suomen Varustepalvelu Ky on Pentti Rahusen omistama ja perustama yritys.

Aloittaessaan toimintansa Jyväskylässä yritys oli koko maakunnan ensimmäinen huoltoautojen valmiskalusteiden toimittaja.

- Olen saanut mukavasti jalansijaa Keski-Suomen alueella. En ole katunut päivääkään, että vaihdoin palkkatyön yrittäjyyteen, Rahunen toteaa.

Alusta lähtien Keski-Suomen Varustepalvelun toimiala on ollut Modul-System-huoltoautokalusteiden myynti ja asennus.

- Suunnittelemme asiakkaiden toiveiden mukaisen kalusteratkaisun. Modul-Systemin laajat valikoimat sisältävät esimerkiksi laatikot, hyllyt, kaapit, työkalutaulut ja työpöydät ja monia autokalustamisessa tarvittavia lisätarvikkeita. Tuotteiden laatujärjestelmä perustuu kansainvälisiin standardeihin, Rahunen kertoo.

Lisämausteen työhön tuo Metsäraiviontiellä sijaitsevan liikkeen joustava aukioloaika.

- Asiakkaitamme ovat pääosin yritykset, kunnat ja valtio, Rahunen linjaa.

30 VUOTTA

KONEYHTYMÄ SYRJÄLÄ & PELTONEN AY. Karstulasta käsin toimiva Koneyhtymä Syrjälä & Peltonen on Teijo Peltosen ja Reino Syrjälän turvetuotantoon keskittynyt yritys. Omistajien lisäksi Koneyhtymä työllistää vakituisesti yhden henkilön. Kesällä työntekijämäärä nousee kahdeksaan henkeen, joista osa on aliurakoitsijoita.

Talvella, turvetuotannon ollessa hiljaisimmillaan, yrityksen toimialaa laajentavat lumityöt.

- Tärkein yhteistyökumppanimme on Vapo, jolle olemme tuottaneet turvetta yrityksen perustamisesta lähtien. Viimeisen kymmenen vuoden ajan meillä on ollut myös omaa turvetuotantoa Karstulassa ja Soinissa, Teijo Peltonen kertoo.

- On ilo, että työmaamme sijaitsevat 15 kilometrin säteellä kodeistamme. Ei oikeastaan ole päivää, ettei olisi tullut jotain asiaa työmaalle. Lomaa 30 vuoden yritysjaksoon on mahtunut niukasti, sillä työ innostaa edelleen kovasti, Peltonen jatkaa.

Nyt yrittäjien päivät täyttyvät tuotantokenttien kenttätöistä: pumppuasemien ja pintavalutuskenttien asentamisesta sekä rakentamisesta. Toimenpiteillä parannetaan oleellisesti vanhojen tuotantokenttien ympärisatovaikutuksia.

OLLIN SORA OY. Ollin Sora Oy on jämsäläinen maanrakennusalan yritys, joka toimii pääosin eteläisessä Keski-Suomessa ja pohjoisella Pirkanmaalla. Yrityksen perusti Olli Virkkunen. Hän luotsasi yritystä omalla nimellään aina vuoteen 1992, jonka jälkeen toiminta jatkui Ollin Sora Oy:nä. Vuonna 1997 mukaan tuli tiiviimmin yrittäjän poika Janne Virkkunen. Maaliskuussa 2006 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos.

Ollin Sora Oy:n toimialaan sisältyy maanrakennustöiden lisäksi maa-ainesten myynti ja erilaiset huolto- ja kunnossapitotyöt. Myytäviin maa-ainesvalikoimiin kuuluu hiekkaa, soraa, kalliomursketta, singeliä, seulakiviä, seulottua ja lannoitettua multaa sekä muutamia erikoistuotteita kuten värillistä kivituhkaa. Yrityksessä työskentelee talvella yrittäjän lisäksi 5 henkilöä ja kesäisin vahvuus kasvaa 2-4 työntekijällä.

- Yritys on kasvanut koko toimintansa ajan. Vuodesta 2007 olemme olleet Suomen Asiakastiedon Suomen vahvimmat -luokassa. Viime tilikauden liikevaihto oli 1,8 miljoonaa euroa, Janne Virkkunen kertoo.

Onnistumisen salaisuudeksi hän nimeää rehdin työnteon.

- Tulosta ei tehdä hinnalla vaan laadulla. Suurin kiitos kuuluu entisille ja nykyisille työntekijöille, hän toteaa.

40 VUOTTA

LVI-URAKOITSIJA ANTTI SAURANEN KY. LVI-asentaja Antti Sauranen ryhtyi yrittäjäksi kotipaikallaan Karstulassa jo nuorena miehenä, työskenneltyään ensin muutaman vuoden toisen palveluksessa. Vuosikymmenten kuluessa yrityksestä on muodostunut vakaa perheyritys, joka työllistää Antti Saurasen lisäksi hänen puolisonsa Anneli Saurasen sekä poikansa Jukka Saurasen.

Työtilanteiden mukaan yritys on työllistänyt vaihtelevia määriä työntekijöitä. Vuonna 2002 Antti Sauranen palkittiin Karstulan Vuoden yrittäjä -palkinnolla.

- Olemme tehneet LVI-urakointia isoihin ja pienempiin kohteisiin Karstulassa sekä naapurikunnissa. Isoja työmaita ovat olleet esimerkiksi Kyyjärvellä Kivirannan vanhainkodin saneeraus sekä liikuntahallin ja Kauppakeskus Paletin putkityöt. Saarijärvellä olemme urakoineet kirjastolla ja Koulukeskuksen 1. vaiheessa, Karstulassa puolestaan virastotalon, vanhainkodin ja Sokos Keskimaan työmailla, Antti Sauranen kertoo.

Viime vuosina työt ovat painottuneetkin erityisesti saneerauspuolelle.

- Palaamme saneeraustöihin entisille, 30 vuotta sitten urakoimillemme työmaille. Työstä on hyvä mieli ja sitä on tarkoitus jatkaa edelleen, Anneli Sauranen toimistolta kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.