TEM: Lomautettuja jo lähes 100  000

Koronatilanteen takia lomautettujen ja työttömiksi jääneiden määrä jatkaa nousuaan. Työ- ja elinkeinoministeriön seurannan mukaan maaliskuun puolivälin jälkeen uusia lomautettuja on noin 99  000 ja uusia työttömiä noin 13  000.

Eilen uusia lomautuksia tuli 14  255 ja uusia työttömiä lähes 2  300.

Yt-neuvottelujen piirissä on kaikkiaan 375  000 ihmistä. Yt-neuvotteluja käynnistäneitä yli 20 hengen työpaikkoja on 4  159.

Teräsyhtiö SSAB lomauttaa koko henkilöstönsä Suomessa

Teräsyhtiö SSAB lomauttaa koko henkilöstönsä Suomessa, lukuun ottamatta tytäryhtiöitä Ruukki Constructionia ja Tibnoria. Lomautukset koskevat noin 4  100:aa työntekijää, yhtiöstä kerrotaan STT:lle.

Lomautukset kestävät keskimäärin kolme viikkoa huhti-kesäkuun aikana. Lomautukset kohdentuvat eri toimintojen ja tuotantolinjojen kesken kuormitustilanteen mukaisesti.

Yhtiö kertoo leikkaavansa terästuotantoa heikentyneen kysynnän mukaisesti. Huhtikuussa Raahen terästehtaan toinen masuuni suljetaan väliaikaisesti.

SSAB aloitti yt-neuvottelut lomautuksista viime viikolla koronaviruspandemian heikentämän markkinatilanteen vuoksi.

Konecranesilla lomautusten piirissä noin 2 000

Myös nosturivalmistaja Konecranes lomauttaa koko henkilöstönsä Suomessa. Päätös koskee noin 2  000:ta työntekijää. Lomautukset kestävät enintään 90 päivää tämän vuoden aikana.

Yhtiö kertoo etsineensä kustannussäästöjä aktiivisesti kaikissa toiminnoissa maailmanlaajuisesti. Konecranes aloitti yt-neuvottelut viime viikolla koronaviruspandemian aiheuttamien liiketoimintavaikutusten vuoksi.

Koronapandemia on näkynyt Suomen taloudessa laajana yt-neuvotteluiden aaltona, jotka ovat pääsääntöisesti koskeneet lomautuksia. Työ- ja elinkeinoministeriö kertoi eilen, että sen ylläpitämän seurannan mukaan uusia lomautettuja on noin 85  000 ja uusia työttömiä noin 12  000. Seuranta ei sisällä alle 20 hengen työpaikkoja, joten todellinen luku on suurempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.