TS: FNSteelin johtoa epäillään talousrikoksista

Keskusrikospoliisi epäilee lähes kymmentä teräsyhtiö FNSteelin johtoon kuulunutta henkilöä talousrikoksista. Turun Sanomien mukaan poliisi epäilee, että yhtiön tehtailta siirrettiin miljoonien eurojen arvosta tavaraa velkojilta piiloon ennen yhtiön konkurssia kesällä 2012. Tavaraa siirrettiin hollantilaisiin emoyhtiöihin.

Epäiltyjen joukossa on johtoa sekä Suomesta että ulkomailta. Epäiltynä on myös FNSteelin omistaneen hollantilaisen Hombergh Investmentsin johtoa.

Esitutkinta on jatkunut jo vuoden ja on edelleen kesken, koska ulkomaisia epäiltyjä on kuulematta. Poliisi arvioi, että tutkinta kestää vielä kuukausia.

Konkurssipesää hoitavan asianajajan mukaan tutkinta ei ole vaikuttanut tehtaiden myyntiin. Kemiönsaaren Taalintehdas saattaa uudet ulkomaiset omistajat jo tällä viikolla ja Hangon Koverharin-tehtaasta on käyty neuvotteluja usean tahon kanssa.

Raaseporin seutukunta ja Kemiönsaari nimettiin äkillisen rakennemuutoksen alueeksi FNSteelin konkurssin seurauksena vuonna 2012. Konkurssin myötä työttömäksi joutui yhteensä 650 henkeä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.