Taantuma paransi yrityksen tulosta

14 henkilöä työllistävälle Keski-Suomen Profiili Oy:lle taantuma on ollut yllättäen suosiollinen.

- Pääkumppanin vientituotteiden kysyntä on laskenut, mutta liikevaihdon neljänneksen laskusta huolimatta yrityksen tulos on parantanut, omistaja Janne Pietikäinen kertoo.

Suurempaa katetta yritys on saanut kotimaan kysynnän ja tuotekehityksen avulla. Toiminnan hiljenemisessä on se hyvä puoli, että on aikaa tarkastella kriittisesti toimia ja etsiä tehokkaampia työtapoja.

Mia Pietikäisen ja Kari Ahosen omistama A-Puu työllistää kuusi miestä. Vaikka taantuma on näkynyt alkuvuoden tilauksissa, ei potkuja ole näillä näkymin tiedossa kenellekään.

- Se on eettinen ratkaisu. Meillä on töissä tosi hyviä miehiä, jotka ovat vuosikymmeniä auttaneet yritystä. Keksimme heille kyllä jotain nurkkien rasvausta, jotta ei tarvitse irtisanoa, Mia Pietikäinen kertoo.

Hirsitalorakentamiseen taantuma ei sitä paitsi vaikuta niin kuin rakennusteollisuuteen. Ostajat ovat yleensä iäkkäämpiä. He eivät rakenna lainarahalla, vaan "rinkelit ovat valmiina orrella". Myös lisääntynyt saneerausrakentaminen on tuonut tilauksia, samoin kuin puutavaran alentunut hinta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.