Taantuma rouhaisi Stockmannin myynnistä melkein kymmenesosan

Stockmann-konsernin myynti jäi viime vuonna melkein kymmenen prosenttia toissa vuotta pienemmäksi eli runsaaseen 2 miljardiin euroon. Kotimaassa myyntiä verotti taantuma, ulkomailla myös paikallisten valuuttakurssien tuntuva heikkeneminen. Stockmann-konsernin myynnistä lähes puolet kertyy ulkomailta, lähinnä Venäjältä ja Baltiasta.

Loppuvuonna myynnin lasku hidastui ja myös Stockmannin tulos kääntyi vuoden lopulla nousuun. Koko vuoden tulos ennen veroja oli 61,3 miljoonaa euroa, eli 10,4 miljoonaa edellisvuotta pienempi.

Stockmann arvioi haastavan suhdannetilanteen jatkuvan myös tänä vuonna, minkä vuoksi kulutuskysynnän ennakointi on vaikeaa. Konserni odottaa myynnin kääntyvän kuitenkin asteittain kasvu-uralle.

Tämän vuoden tuloksesta Stockmann odottaa viime vuotta parempaa. Tammi-maaliskuun liiketulos jää konsernin mukaan normaalin kausivaihtelun vuoksi tappiolle, mutta on kuitenkin parempi kuin viime vuonna.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.