Taas Keski-Suomen kiinteistöjä ruotsalaisille, nyt myyjänä Keskimaa

Keskimaa myi kuuden S-marketin, yhden Salen ja yhden ABC-aseman kiinteistöt.

Ruotsalaiset sijoittajat haalivat jälleen kiinteistöjä Keski-Suomesta. Maanantaina Keskimaa kertoi myyneensä 12 000 neliötä päivittäistavarakauppa- ja liikennemyymäläkiinteistöjä Trophille, jonka omistaa Ruotsin valtion eläkerahasto.

Kaupan kohteena oli kokonaisuus, joka koostui kuudesta S-marketista, yhdestä Salesta ja yhdestä ABC-asemasta. Myytävät kohteet ovat S-market Palokka, S-market Kuokkala, S-market Muurame, S-market Keuruu, S-market Korpilahti, S-market Lievestuore, Sale Hankasalmi ja ABC Keuruu. Keskimaa solmi kaupan yhteydessä pitkäaikaiset vuokrasopimukset kaikkiin kohteisiin.

Kauppahintaa ei julkistettu.

Keskimaan talousjohtajan Niko Toivasen mukaan osuuskaupan tavoitteena oli keventää tasetta ja varmistaa pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla liiketoiminta nyt myydyissä kohteissa.

– Ostajaksi valikoitui vakavarainen omistaja ja vuokranantaja Keskimaan näkökulmasta. Keskimaan ja muiden kyseisissä liikepaikoissa toimivien yritysten liiketoiminta jatkuu kaikissa myydyissä kohteissa kuten tähänkin asti, Toivanen kertoo.

Eläkerahaa Ruotsiin

Trophi Fastighets AB:n liikeideana on investoida pitkäjänteisesti liikekiinteistöihin, keskittyen erityisesti päivittäistavarakauppoihin. Trophi omistaa noin 260 kiinteistöä Ruotsissa ja Suomessa. Vuokrattava pinta-ala on noin 830 000 neliötä ja kiinteistöjen markkina-arvo on noin 1,2 miljardia euroa. Ruotsin valtion eläkerahasto AP3 omistaa Trophin.

– Olemme tyytyväisiä tehtyyn kauppaan. Ostetut kohteet täydentävät erinomaisesti Trophin suomalaista kiinteistösalkkua ja investoimme mielellämme elinvoimaiselle Jyväskylän talousalueelle, Trophin toimitusjohtaja Jan Björk sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa sujuva kaupantekoprosessi loi hyvän pohjan pitkäaikaiselle yhteistyölle Osuuskauppa Keskimaan kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .