Talouden kasvu jatkui vahvana Keski-Suomessa

Talouskasvu jatkui vilkkaana Keski-Suomessa heinä-syyskuussa. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi maakunnassa 5,3 prosenttia, Jyväskylän seudulla 5,7 prosenttia ja koko maassa kuusi prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Myös yritysten henkilöstömäärät ovat kasvusuunnassa. Yritysten henkilöstömäärä kasvoi heinä-syyskuussa 1,8 prosenttia.

Myönteinen talouskehitys käy ilmi torstaina julkaistusta Keski-Suomen Aikajanasta 1/2018.

– Työllisyystilanne on parantunut selvästi, työttömien määrä aleni elokuussa vuodentakaiseen 21 prosenttia ja samaan aikaan myös pitkäaikaistyöttömien määrä on kääntynyt jyrkkään laskuun. Työttömyyden lasku on suoraan verrannollinen yritysten liikevaihtojen kasvuun, todetaan raportissa.

Jämsän seudulla heikoin tilanne

Keski-Suomen parhaimmat kasvuluvut kirjattiin heinä-syyskuussa Äänekosken seudulle, missä kasvu oli tasan kymmenen prosenttia. Myös Keuruun seudulla kasvun vauhti on pysynyt edelleen erittäin hyvänä (7,1 %).

– Jyväskylän seudun yritysten liikevaihdon kasvu on ollut tähän saakka koko maata parempaa. Vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä koko maan liikevaihdot kasvoivat kuusi prosenttia ja Jyväskylän seudun kasvu oli lähes yhtä hyvää eli 5,7 prosenttia.

Jämsän seudun suurteollisuuden vaikeudet ja niistä johtuneet yt-neuvottelut näkyvät liikevaihtoluvuissa, joissa kasvua vain 0,4 prosenttia.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Aikajanan tuottavat Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki, Jämsek Oy, Keulink Oy, Ääneseudun Kehitys Oy, Witas Oy, Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy sekä SSYP Kehitys Oy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .