Taloussanomat: Ero olisi Kreikalle jo pienempi paha kuin euro

Euroopan talouspäättäjät varoittavat Kreikkaa lipsumasta tukiohjelmien ehdoista. Kreikan "pelastajien" tukirahoituksen jatkumisen ja eurossa pysymisen ehtona vaatima talouden kyykkykuuri aiheuttaa Kreikan taloudelle parasta aikaa todennäköisesti pahempaa tuhoa kuin erosta konsanaan koituisi, kirjoittaa Taloussanomat.

Taloussanomien analyysin mukaan todennäköisesti eurosta on ehtoineen Kreikalle jo enemmän haittaa kuin hyötyä – ja todennäköisesti eurosta on Kreikalle jo enemmän haittaa kuin erosta.

Taloussanomien mukaan Kreikan talous on jo romahtanut. Talouden romahdus ei odota Kreikan eroa eurosta, vaan Taloussanomien epävirallisen tulkinnan mukaan se pahenee sitä pahemmaksi mitä kauemmin Kreikka pysyy rahaliitossa ja pitää kiinni eurosta.

Kreikan talous ja jopa yhteiskunta ovat vaarassa, jos Kreikka jatkaa mahdottoman yrittämistä niin kuin se on nyt pari vuotta turhaan tehnyt ja niin kuin "pelastajat" sitä vaativat yhä tekemään, Taloussanomat kirjoittaa.

Kreikalle voi olla suorastaan kohtalon kysymys, toteuttaako se talousuudistuksia väkisin kesken ankaran laman ja ennen kaikkea ilman valuutan heikennyksen eli devalvaation suomaa huojennusta – vai onko sillä mahdollisuus valuutan devalvointiin, Taloussanomat kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.