Talvivaara kaipaa lisää rahoitusta

Kaivosyhtiö Talvivaara on ajautumassa myös rahoitusongelmiin. Talvivaaran heinä-syyskuun osavuosikatsauksesta ilmenee, että yhtiö tutkii parhaillaan kaikkia lisärahoitusmahdollisuuksia.

Talvivaara ei kyennyt katsauksen mukaan täyttämään kaikkia luottoihin liittyviä vaatimuksia kolmannella vuosineljänneksellä. Yhtiö kertoo, että velkojapankit ovat hyväksyneet vaatimusten venyttämisen.

Talvivaaralla oli syyskuun lopussa velkaa 141 prosenttia suhteessa omaan pääomaan. Tappion sietokykyä kuvaava omavaraisuusaste oli vain 28 prosenttia. Heinä-syyskuun tulos ennen veroja oli 16 miljoonaa euroa tappiollinen. Liikevaihto putosi 45 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 61 miljoonasta eurosta.

Rahaa oli kuitenkin syyskuun lopussa jäljellä vielä 87 miljoonaa euroa, mutta rahavarat supistuivat kesäkuun lopusta yli 40 miljoonalla eurolla.

Yhtiön vaikeuksien taustalla ovat tuotanto-ongelmien lisäksi päätuotteen nikkelin maailmanmarkkinahinnan lasku. Talvivaara arvioi, ettei se saavuta tänä vuonna 17 000 nikkelitonnin tuotantotavoitettaan vesien hallintaan liittyvien ongelmien vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.