Talvivaaralla lukuisia omistajia myös Keski-Suomessa

Talvivaaran kaivostoimintaa harjoittavan Talvivaara Sotkamon konkurssi koskee myös monia keskisuomalaisia.

Talvivaara Sotkamon emoyhtiöllä, pörssilistatulla Talvivaaran Kaivososakeyhtiöllä oli lokakuun lopussa 80 550 osakkeenomistaa, joista valtaosa on kotitalouksia. Nettipankki Nordnetin mukaan esimerkiksi elokuussa Talvivaara oli piensijoittajien suurimpia sijoituskohteita myös Jyväskylässä. Keskiomistus per salkku oli Jyväskylässä tuolloin 121 euroa. Edelle suurimmissa osakeomistuksissa Jyväskylässä meni vain Nokia.

Sijoittajat uhkaavat menettää Talvivaara-sijoituksensa nyt lopullisesti. Pörssinoteeratussa emoyhtiössä on vain hallinto, ja konsernin työntekijöistä 90 prosenttia on kaivostoimintaa harjoittavassa tytäryhtiössä. Koko konserni on siis kaatumaisillaan.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan valtio aikoo kuitenkin huolehtia, että kaivostoiminta jatkuu Talvivaarassa. Valtion pörssiomistuksia hallinnoivan Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen pitää mahdollisena, että Talvivaaralle voi löytyä uusi teollinen omistaja.

Pörssiyhtiö Talvivaara ilmoittaa jatkavansa toimintaansa toistaiseksi tavoitteenaan hankkia riittävä rahoitus kaivostoiminnan ja siihen liittyvien omaisuuserien ja oikeuksien hankkimiseksi Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .