Talvivaaran lähistökatsaus ei kansaa kiinnostanut

Jos toimittajia ei mukaan lasketa, niin Talvivaaran tämän illan lähistökatsaus kiinnosti vain reilua pariakymmentä kaivoksen lähialueen asukasta. Eikä lähistökatsaus kiinnostanut kaivoksen korkeinta johtoakaan, sillä toimitusjohtaja Pekka Perää ei vieraita vastaanottamassa ollut.

Savon puolesta paikalle sentään saapui sukevalainen kalastaja Raimo Tervonen, jolla olisi ollut asiaa Kainuun ELY-keskuksen johtaja Kari Pääkköselle.

–Olisin halunnut kysyä, että mistä hän on sellaista saanut päähänsä, ettei 30 000 tonnia sulfaattia vaikuta Nuasjärven veden laatuun. Ei semmoiselle putkelle ole paikkaa lähivesissä, manasi Tervonen.

Tiistaina Kainuun ELY-keskus päätti, ettei Talvivaaran suunnittelema vesien purkuputkihanke Talvivaarasta Nuasjärveen edellytä ympäristövaikutusten arviointimenettelyä.

Raimo Tervonen on menettänyt omia kalavesiään Vuoksen vesistön varrelta, kun kaivoksen sulfaattipäästöt ovat lopettaneet kalastuksen Laakajärvellä. Nyt kalastaja odottaa korvausasiassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ratkaisua.

–Juuri tänään sain puhelimessa ennakkotiedon Pohjois-Suomen avista, että Talvivaara katsoo, ettei se ole aiheuttanut kalastukselle mitään vahinkoja Laakajärvellä. 20?000 euron edestä vuodessa me sieltä kuitenkin aiemmin ahventa ja muuta kalaa myyntiin toimitettiin, Raimo Tervonen painottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.