Talvivaaran velkataakka surkastui murto-osaan – yhtiö aikoo aloittaa tuotteiden valmistuksen lehmänlannasta

Saneerauspäätöksen mukaisesti Talvivaaran pitää maksaa alle kymmenen miljoonaa.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön velasta katosi valtaosa, kun Espoon käräjäoikeus vahvisti perjantaina yhtiön yrityssaneerausohjelman. Osa isoista velkojista vastusti saneerausta.

– Yhtiöllä oli aamupäivällä velkaa noin 450 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä, kun saneerausohjelma on vahvistettu, velkaa on 9,6 miljoonaa euroa, kertoi selvittäjä Pekka Jaatinen STT:lle.

Maksettavaksi jäävä summa sisältää saneerausvelan lisäksi vakuudellisia lainoja, Talvivaaran viestinnästä täsmennetään. Jäljelle jäänyt velka pitää maksaa seuraavan kahden vuoden aikana.

Kaikille velkojille tarjottiin vuodenvaihteessa mahdollisuutta muuttaa saatavansa yhtiön osakkeiksi koko saamisosuudellaan. Konversioannissa velkoja muutettiin osakkeiksi noin 240 miljoonan euron edestä, Jaatinen sanoo.

– Jos velkoja ei tätä käyttänyt, saneerausohjelma leikkaa yksittäisen velkojan saatavaa 99 prosenttia ja maksettavaksi jää yksi prosentti.

"Yhtiö ilmeisen elinkelvoton"

Pankkivelkojat vastustivat saneerausohjelman hyväksymistä. Näitä ovat Nordea, OP, Danske Bank, Handelsbanken sekä Finnvera. Velkojien mukaan Talvivaaralla ei ole kassavirtaa tuottavaa liiketoimintaa. Ne toteavat oikeudelle antamassa vastauksessaan, että saneerausohjelma ei sisällä tervehdyttämistoimia, vaan pelkkiä velkojen järjestelyjä.

– Ei ole realistisia mahdollisuuksia siihen, että yhtiön toiminta voitaisiin saneerausohjelmaehdotuksen avulla saada liiketaloudellisesti kestävälle pohjalle, koska yhtiö on ilmeisen elinkelvoton, vastauksessa todetaan.

Saneerausohjelmassa on tarkoitus järjestellä yrityksen velkoja ja korjata sen toimintaedellytyksiä.

Talvivaara kertoo tiedotteessaan keskittyvänsä saneerausohjelman mukaisen alle kymmenen miljoonan euron maksun suorittamiseen ja uusien liiketoimintojen kehittämiseen.

Talvivaara aikoo alkaa valmistaa tuotteita lehmänlannasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Osakesäästäjien toimitusjohtaja Taloussanomille: Talvivaaran jatko positiivinen asia 80 000 piensijoittajalle

Uusimmat

Talous

Keskimaan Antti Määttä valittiin Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtajaksi – haluaa auttaa siinä, että Keski-Suomi kuuluu kasvu-Suomeen

Danske Bank: 40 prosenttia suomalaisvanhemmista kertoo säästävänsä lapselleen – sijoittaminen yleisempää nuorilla vanhemmilla

Moody’s laskee Outokummun luottoluokitusta

Ilkasta ja Pohjalaisesta tulee Ilkka-Pohjalainen – päätoimittajaksi valtioneuvoston ex-viestintäjohtaja Markku Mantila

Yritykset ja opiskelijat kohtaavat Jyväskylän Nanotiedekeskuksessa – 97 prosenttia valmistuneista on työllistynyt

Suomalaisyritys tavoittelee omaa veritestiään terveyskeskuksiin – ala kärsii yhä Theranos-huijauksesta: "Erona on se, että meidän veritestimme toimii"

Hypo: Korot ja kaupungistuminen määräävät asuntomarkkinoiden näkymät jatkossakin

Kahden Markon yritys tähyää kasvukeskuksiin – jyväskyläläinen kiinteistökauppojen neuvonantaja on kasvanut nopeasti Jyväskylässä ja Kuopiossa

Terveysteknologia vaatii erityistä tarkkuutta, jotta käyttäjän luottamus voitetaan – "Sovellus ei korvaa lääkäriä"

Jyväskylään perustetaan äijäkirppis – astioita, huonekaluja ja vaatteita ei huolita myyntiin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.