Tanskalainen Nets ostaa Luottokunnan

Tanskalainen maksujärjestelmien tarjoaja Nets ostaa Luottokunnan koko osakekannan. Nyt yhtiön omistaa Suomen Luotto-osuuskunta. Kauppahinta on 170 miljoonaa euroa. Kauppa edellyttää vielä viranomaisten hyväksyntää.

Netsin kotipaikka on Kööpenhaminassa, mutta sillä on konttorit myös Oslossa, Tukholmassa, Helsingissä ja Tallinnassa. Sillä on toimintaa 12 maassa.

Luottokunta on Suomen johtava korttimaksamisen palveluyhtiö, jonka palveluja ovat muun muassa Visa- ja MasterCard-kortit sekä Lounas- ja Virikesetelit.

Suomalaisasiakas voi jatkaa luottokorttinsa käyttöä normaalisti. Nets myös lupaa, että asiakaspalvelua saa edelleen suomen kielellä.

Luottokunnan toimitusjohtaja Heikki Kapanen vahvistaa, että kaikki perusasiat pysyvät ennallaan, eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään kaupan vuoksi. Netsin mukaan on liian aikaista arvioida, tulevatko korttien käyttöehdot tai hinnat muuttumaan.

Luottokunnalla on 500 työntekijää. Netsistä ei vielä kerrottu, jatkavatko työntekijät Suomessa ja kuinka kauan. Kapanen kertoo, että henkilöstön asema tulee arvioitavaksi ensi vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.