Tanskalaisyhtiö ostaa Hartwallin Heinekenilta

Hartwallin suku palaa panimoalalle viiden vuoden jälkeen. Siitä tulee tanskalaisen panimoyhtiö Royal Unibrew'n toiseksi suurin omistaja sukuyhtiö Hartwall Capitalin kautta.

Royal Unibrew ilmoitti aamulla ostavansa juomayhtiö Hartwallin hollantilaiselta Heinekeniltä. Kaupan arvo on yhtiöiden mukaan noin 450 miljoonaa euroa. Hartwall Capitalista tulee Royal Unibrew'n toiseksi suurin omistaja 9,4 prosentin osuudella ja saa jäsenen Royal Unibrew'n hallitukseen.

Hartwallin suku kiinnostui keväällä tulleesta tiedosta, että Heineken olisi myymässä Hartwallin. Suku ei ole ollut tyytyväinen Hartwallin brändien kehitykseen viimeisen 5-10 vuoden aikana.

- Erityisesti Lapin Kullan kehittäminen ei ole ollut tyydyttävää perheen mielestä, Hartwall Capitalin toimitusjohtaja Bertel Langenskiöld sanoi.

Langenskiöldin mukaan Hartwallin brändit ovat menettäneet markkinaosuuksiaan sillä aikaa, kun Olvi on saanut enemmän otetta markkinoista.

- Toivomme, että pystymme tukemaan Royal Unibrew'ta niin, että saamme takaisin markkinaosuuksia, joita Hartwall on Suomessa menettänyt, Langenskiöld sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.