Teknologiateollisuus varoittaa synkentyvistä näkymistä

Teknologiateollisuuden näkymät ovat synkentyneet. Tänään julkistetun suhdannekatsauksen mukaan teknologiateollisuuden yritysten uudet tilaukset ja tilauskanta Suomessa ovat viime kuukausina kääntyneet laskuun.

Vielä tammi-huhtikuussa teknologiateollisuuden yritysten liikevaihto Suomessa oli prosentin suurempi kuin vuotta aiemmin. Nyt hidas kasvu on pysähtynyt ja loppuvuonna liikevaihdon odotetaan jo pienentyvän vuotta aiemmasta.

- Kun katsotaan tilauskannan kehitystä, me ennakoimme, että loppusyksy summalukuina tulee olemaan jonkin verran heikompi kuin tähän asti. Haluamme taas herättää vakavaa keskustelua Suomen ja Suomen teollisuuden kilpailukyvystä, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen sanoi katsauksen julkistustilaisuudessa.

Turusen mukaan yhtiöiden parasta aikaa julkaisemat osavuosikatsaukset eivät anna koko kuvaa alan tilanteesta. Käynnissä on voimakas rakennemuutos, minkä takia yhtiöiden Suomen vientilukujen tarkastelu ei riitä.

Teknologiateollisuuden osuus Suomen viennistä on 60 prosenttia. Ala pitää sisällään muun muassa sähkö- ja metallituoteteollisuuden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

"Suomesta on ollut tukitalous" – Jyväskylässä paljon kiinteistöjä omistavan pörssiyhtiön toimitusjohtajan mielestä lukuisat etuudet sekä runsas vapaa-aika tekevät työnteosta kannattamatonta

Hampurilaisravintoloiden kisan haastaja rantautuu Jyväskylän ytimeen – ketju lupaa, että raaka-aineet ovat 95-prosenttisesti kotimaisia

Tuleeko UPM:ltä täystyrmäys Keski-Suomelle? Talouselämä-lehden mukaan Jämsänkosken ja Kaipolan tehtaita uhkaa sulkeminen

Opiskelija-asuntoja rakennetaan Jyväskylän parhaille paikoille – "Vuokralaisilla on enemmän valinnanvaraa kuin 5–10 vuotta sitten"

Koronan aiheuttama kysyntäkuoppa pudotti Outokummun tuloksen tappiolliseksi

Tiktok uhkaa Trumpin hallintoa oikeustoimilla Yhdysvalloissa

Puukauppa on virkoamassa lomakaudesta, kertovat keskisuomalaiset metsänhoitoyhdistykset – hinnat pysyneet hyvällä tasolla koko kesän

Entinen tuotantojohtaja vaatii Alvalta noin 200 000 euron korvauksia irtisanomisesta

Teknologiateollisuus vaatii hallitukselta pikimmiten uutta tukipakettia – "Elinkelpoisia viennin pk-yrityksiä ei saa jättää pulaan"

Jyväskylän keskustassa sijainnut käsityökauppa kaatui konkurssiin – ovet on jo laitettu kiinni

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.