Teknologiayhtiö Valmet takoi tulosta 257 miljoonaa euroa

Valmet teki viime vuonna 257 miljoonan euron tuloksen, missä on kasvua edellisvuoteen 39 miljoonaa euroa. Voittoa kertyi 7,7 prosenttia liikevaihdosta.

Konsernin liikevaihto kasvoi yhdeksällä prosentilla 3,3 miljardiin euroon. Saadut tilaukset kasvoivat 14 prosenttia 3,7 miljardiin euroon. Myös tilauskanta kasvoi ennätyskorkealle 2,8 miljardin euron tasolle.

Toimitusjohtaja Pasi Laineen mukaan Paperit-liiketoimintalinjalla, johon Rautpohjan tehdas Jyväskylässä pääosin kuuluu, oli jälleen poikkeuksellisen vahva vuosi.

Linjan tilaukset kasvoivat viime vuonna neljällä prosentilla 1,1 miljardiin euroon.

Loppuvuonna tilanne kuitenkin heikkeni ja Paperit-liiketoimintalinjan tilaukset laskivat loka–joulukuussa 23 prosentilla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Valmet on Keski-Suomen suurin teollinen työnantaja. Yhtiö ei julkista kuinka suuri osa vuotuisista tilauksista ohjautui Rautpohjan tehtaalle.

Toimitusjohtaja pitää Valmetin tulevaisuuden näkymiä hyvinä, tosin riskejäkin on.

– Kokonaisuudessaan 2018 oli meille vahva vuosi, ja olen tyytyväinen vuoden aikana aikaansaamaamme hyvään kehitykseen. Samalla meidän on edelleen mahdollista jatkossa parantaa. Ennätyskorkea tilauskanta antaa meille vahvat lähtökohdat vuoteen 2019, Laine toteaa pörssitiedotteessa.

Valmet arvioi, että liikevaihto pysyy ensi vuonna samalla tasolla kuin viime vuonna. Tuloksen odotetaan paranevan entisestään.

Yhtiön mukaan globaalin kasvun riskit ovat kuitenkin kasvamaan päin.

– Kaupan jännitteiden kiristyminen on yksi suurimmista riskeistä ennusteiden toteutumiselle. Rahoitusehdot ovat jo kiristyneet syksystä, tilipäätöstiedotteessa kerrotaan.

Valmetin hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että osinkoa maksetaan 0,65 euroa osakkeelta. Osinkojen yhteissumma on 97,4 miljoonaa euroa, mikä on 64 prosenttia nettotuloksesta.

Valmet julkisti torstaina sekä koko vuoden 2018 että loka–joulukuun tulosluvut. Neljännellä kvartaalilla liikevaihto pysyi edellisvuoden tasolla ja oli 984 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi Palvelut- ja Sellu ja energia -liiketoimintalinjoilla, pysyi edellisvuoden tasolla Automaatio-liiketoimintalinjalla ja laski Paperit- liiketoimintalinjalla.

Vertailukelpoinen tulos kasvoi 32 miljoonalla 113 miljoonaan euroon.

– Kannattavuus parani korkeammasta bruttokatteesta ja parantuneesta projektien toteuttamisesta johtuen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .