TeliaSoneran ex-toimitusjohtajalle ei vastuuvapautta

TeliaSoneran entinen toimitusjohtaja Lars Nyberg ei saa vastuuvapautta viime vuodelta. TeliaSoneran yhtiökokous päätti asiasta hetki sitten.

Kun vastuuvapautta ei myönnetty, yhtiö voi vaatia Nybergiltä korvauksia mahdollisista vahingoista.

Yhtiön tilintarkastajat eivät kyenneet suosittelemaan vastuuvapautta, koska TeliaSoneran toimintaan Uzbekistanissa ja muissa entisissä neuvostovaltioissa liittyy paljon epäselvyyksiä. Nyberg jätti TeliaSoneran viime vuoden helmikuussa.

Aiemmin yhtiökokouksessa puhuneen hallituksen puheenjohtaja Marie Ehrlingin mukaan TeliaSoneran liiketoimet Euraasiassa ovat saattaneet rikkoa lakia.

- Hallitus voi valitettavasti todeta, että useat liiketoimet eivät ole menneet hyvien yritystoiminnan käytäntöjen mukaan, Ehrling totesi osakkeenomistajille Tukholmassa.

- Ei voi sulkea pois sitä, että tietyt toimet ovat olleet lainvastaisia, hän jatkoi.

TeliaSoneran omistajat ovat parhaillaan kokoontuneet yhtiökokoukseen. TeliaSoneran hallitus on esitellyt kokouksessa asianajotoimisto Norton Rose Fulbrightilta tilaamaansa selvitystä. Selvitys käsittelee yhtiön liiketoimia entisissä neuvostotasavalloissa. Sen on odotettu tuovan lisävalaistusta korruptioepäilyihin.

TeliaSoneran suurin omistaja on Ruotsin valtio. Suomen valtio omistaa sijoitusyhtiö Solidiumin kautta kymmenen prosenttia sen osakkeista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.