Teollisuuden tuotanto kasvoi lokakuussa, uudet tilaukset jäljessä vuoden takaisesta

Tilastokeskus muistuttaa, että uusien tilausten määrä saattaa vaihdella voimakkaasti kuukausittain.

Suomen teollisuuden tuotanto pysyi lokakuussa loivassa kasvussa, mutta uudet tilaukset laahaavat yhä jäljessä vuoden takaisesta.

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli lokakuussa 3,5 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Koko alkuvuonna eli tammi–lokakuussa tuotanto on kasvanut 1,6 prosenttia vuoden takaisesta.

Tuotanto kasvoi lokakuussa lähes kaikilla päätoimialoilla, eniten kaivostoiminnassa ja louhinnassa. Se väheni vain sähköntuotannossa.

Teollisuuden uusien tilauksien arvo sen sijaan jäi lokakuussa kolme prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Tammi–lokakuun aikana tilaukset ovat laskeneet 9,2 prosenttia vuoden takaisesta.

Lokakuussa yritykset saivat uusia tilauksia vuoden takaista enemmän tekstiili- ja kemianteollisuudessa. Metalliteollisuudessa tilaukset laskivat vuoden takaisesta kuusi prosenttia. Paperi- ja kartonkiteollisuudessakin uusien tilausten määrä jäi hitusen jälkeen viime vuoden lokakuusta.

Tilastokeskus muistuttaa, että uusien tilausten määrä saattaa vaihdella voimakkaasti kuukausittain. Arvoltaan suuriakaan tilauksia kun ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle, vaan ne tilastoidaan kokonaisuudessaan sille kuukaudelle, jonka aikana tilaus on saatu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.