Teollisuus kärsii eniten kotimarkkinoilla

Teollisuuden liikevaihto supistui heinä-syyskuussa 1,8 prosenttia vuodentakaisesta. Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden myynti kotimaassa sukelsi peräti 3,6 prosenttia. Viennissä liikevaihto painui vain 0,3 prosenttia alaspäin.

Liikevaihto kasvoi vain kemianteollisuudessa ja elintarviketeollisuudessa, mutta muutokset olivat maltillisesti 2-3 prosentin luokkaa.

Heikoimmin menestyivät tekstiili-, vaate ja nahkateollisuus sekä metsäteollisuus. Tekstiiliteollisuudessa miinusta kertyi lähes 8 prosenttia ja metsäteollisuudessa noin 7 prosenttia.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan yli 2 prosenttia heinä-syyskuussa. Maa- ja vesirakentamisessa liikevaihdon kehitys oli vahvempaa kuin talonrakentamisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.