Teräsrakenneyhtiöiden yrityskauppa joutuu kilpailuviranomaisen selvitykseen

Kilpailu- ja kuluttajavirasto aloittaa jatkoselvityksen yrityskaupassa, jossa saksalainen Donges Teräs hankki määräysvallan teräsrakenteita valmistavassa Ruukki Building System -yhtiössä. KKV tutkii yrityskaupan kilpailuvaikutuksia ja selvittää, estääkö kauppa tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla.

–  Alustavien selvitysten perusteella yrityskaupan osapuolten yhteenlasketut markkinaosuudet saattavat nousta varsin korkeiksi etenkin suurissa teräsrunkohankkeissa ja keskisuurissa ja suurissa terässiltahankkeissa, KKV toteaa tiedotteessa.

Käsittelyssä KKV voi hyväksyä kaupan, määrätä sille ehtoja tai esittää, että markkinaoikeus kieltää sen. Virasto on kuullut kilpailijoita, asiakkaita ja tavarantoimittajia.

Sijoitusyhtiö Mutaresin omistama Donges Group osti Ruukki Building Systemsin teräsyhtiö SSAB:lta viime kesänä. Donges-konserniin kuuluu myös aiemmin ostettu teräsrakenneyhtiö Normek.

Ruukki Building Systemsillä oli vuonna 2018 130 miljoonan euron liikevaihto ja noin 500 työntekijää. Sillä on neljä tuotantolaitosta Suomessa, Puolassa ja Liettuassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.