Terästeollisuudessa kasvava tarve konenäölle

Taantuman rajuus yllätti myös Viconsys Oy:n. Kun pyörät alkavat taas pyöriä, yritys näkee kasvupotentiaalia erityisesti teräsbisneksessä.

Toimitusjohtaja Hannu Ruuskan mukaan teräksen tuotannossa on kasvava tarve pinnan laadun tarkkailuun.

- Teräs on menossa entistä hankalammille alueille. Esimerkiksi autoteollisuudessa pyritään ohuempaan ja lujempaan teräkseen, jotta auton kori saadaan kevyemmäksi. Sen vuoksi pinnan tasaisuus on tärkeää. Me pystymme kaivamaan kohinamassasta dataa, joka kertoo vioista ja häiriöistä. Lisäksi led-salamavalot antavat mahdollisuudet katsoa pintaa eri suunnista.

Jyväskyläläisen Viconsys Oy:n oli luontevaa aloittaa paperiteollisuuden toimituksista, mutta jatkossa uusia asiakkaita haetaan entistä voimakkaammin paitsi teräs- myös muoviteollisuudesta.

- Emme ole vielä kovin voimakkaasti näillä markkinoilla, mutta ensimmäiset toimitukset on jo tehty. Parhaillaan esimerkiksi Raahen Rautaruukin tehtaalla on alkamassa koeajot.

Ruuska toteaa, että terästeollisuudessa liikkuu rahaa. Yksi maailman suurimmista teräsyhtiöistä on muun muassa satsannut yli 30 miljoonaa euroa siihen, että se löytää parhaat toimijat tuomaan konenäköteknologiaa omille linjoilleen.

- Meidät on jo rankattu tässä hankkeessa jatkoon. Katsotaan, miten koeajot etenevät, Ruuska lisää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.