Terveystalon ja Attendon jättikauppa toteutumassa – Kilpailu- ja kuluttajavirastolta vihreää valoa

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt Suomen suurimpiin terveysyhtiöihin kuuluvien Terveystalon ja Attendon välisen yrityskaupan. Terveystalo on ostamassa Attendon Suomen terveyspalvelut 233 miljoonalla eurolla.

KKV:n arvion mukaan yrityskauppa ei olennaisesti estä tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla. Vaikka yrityskaupan molemmat osapuolet toimivat terveyspalvelujen markkinoilla, Attendo ja Terveystalo tuottavat sote-uudistusta edeltävässä markkinatilanteessa erilaisia palveluja erilaisille asiakasryhmille, KKV katsoo selvityksessään.

KKV:n mukaan Terveystalo on keskittynyt yritysten työterveyspalveluihin ja on vahva toimija myös erikoissairaanhoidossa. Attendo taas on erikoistunut perusterveydenhuoltoon.

Yrityksillä on päällekkäistä toimintaa lähinnä terveyspalvelujen ulkoistusten markkinoilla. KKV:n selvitysten mukaan Terveystalon toiminta etenkin laajoissa ulkoistuksissa on kuitenkin ollut vähäistä, joten se on tuonut Attendolle vain rajallisesti kilpailupainetta. Attendon pääkilpailijat terveyspalvelujen ulkoistuksissa ovat olleet Pihlajalinna ja Mehiläinen.

KKV:n mukaan yrityskauppa ei olennaisesti estäisi kilpailua myöskään sote-uudistuksen toteutumisen jälkeisessä tilanteessa.

Terveystalo oli ilmoittanut Attendo-kaupasta alun perin toukokuussa. Heinäkuussa KKV päätti ottaa yrityskaupan jatkokäsittelyyn. Lokakuussa markkinaoikeus pidensi käsittelyaikaa joulukuun puoliväliin saakka.

Uusimmat

Talous

Pelkkä maakaapelointi ei tuo onnea – Järvi-Suomen Energia tekee lähivuosien aikana 700 miljoonan euron investoinnit sähköverkkoihin

Jyväskylän superviikko tietää hotelleille paksua tilipussia – "Kyllähän se tietysti vaikuttaa palvelujemme kysyntään, kun kaupungissa tapahtuu"

Asuntojen rakentaminen Jyväskylän Sokkarin yläkerroksiin alkaa jo ensi viikolla – kolmeen kerrokseen peräti 98 asuntoa, näin työmaa vaikuttaa keskustassa liikkumiseen

Valmetin saama jättitilaus Brasiliasta tuo Rautpohjaan työtä sadoille – edellinen yhtä paljon työllistävä suurtilaus julkistettiin huhtikuussa

Valmet sai lähes 300 miljoonan euron tilauksen Brasilian suurimmalta paperintuottajalta

Valmetille lähes 300 miljoonan euron sopimus Brasilian suurimman paperintuottajan kanssa

Ruokadronet liitävät Itä-Helsingissä kesäkuusta alkaen – "Asiakkaat päättävät, onko droneille elinkelpoista markkinaa"

Lähellä tuotetut kesäkukat ovat nyt hittituote – korpilahtelaisella puutarhalla iloitaan erikoisten keväiden jälkeen tavallisesta toukokuusta

Suomalaisilla puutarhoilla pyyhkii hyvin, mutta yhdessä tuoteryhmässä ulkomaiset kilpailijat ovat vieneet voiton

Fiskars leikkaa tulosennustettaan Trumpin Kiina-tullien takia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.