Terveystalon liikevaihto kasvoi yli kolmanneksen, taustalla Attendo-kauppa – uudeksi toimitusjohtajaksi pitkän uran Finnairilla tehnyt Ville Iho

Terveystalo kasvatti liikevaihtoaan vuoden toisella neljänneksellä yli kolmanneksen vuodentakaiseen verrattuna. Liikevaihto oli 258,6 miljoonaa euroa. Yhtiön oikaistu liikevoitto kasvoi 25,9 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin lukema oli 20,2 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Yrjö Närhinen kommentoi kasvun johtuneen Attendon Suomen-terveyspalvelujen ostamisesta ja yrityksen omien toimintojen kasvun parantumisesta.

Attendo keskittyy kaupan jälkeen hoivaliiketoimintaan. Terveystalosta puolestaan muodostui selvästi terveysalan suurin yritys Suomessa. Kaupan hintalappu oli 233 miljoonaa euroa, ja se toteutettiin viime vuoden lopussa.

Yksityisten terveysjättien toiminta terveydenhuollossa on ollut paljon esillä, kun sosiaali- ja terveysalan uudistusta on kasattu. Valtiovalta on ollut huolissaan kuntien tekemistä ulkoistuksista, jotka sitovat palveluiden järjestäjien käsiä pitkälle tulevaisuuteen.

Terveystalon toimitusjohtaja toteaa "vahvasti poliittisen spekulaation" tulevista lainsäädäntötoimista vaikuttavan yhtiön julkisen sektorin asiakaskysyntään. Terveysjätit ovat julkisuudessa vaatineet kuntien sote-palveluiden ulkoistamista rajoittavan lain kumoamista.

–  Vaikka rajoitteiden tavoite voi olla oikea, pelkäämme, että nämä toimenpiteet johtavat vain lisääntyneeseen toimintaympäristöön liittyvään epävarmuuteen ja pahimmassa tapauksessa vähentävät palvelujen saatavuutta parantamatta kustannustehokkuutta, Närhinen toteaa tiedotteessa.

Uudeksi toimitusjohtajaksi entinen Finnair-pomo

Terveystalo kertoi torstaina myös, että yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Ville Iho. Hän aloittaa yhtiön johdossa viimeistään ensi vuoden helmikuussa.

Iho siirtyy Terveystaloon logistiikkayhtiö Nurminen Logisticsin toimitusjohtajan paikalta. Hän on aiemmin tehnyt 18 vuoden uran Finnairilla useissa eri johtotehtävissä, muun muassa operatiivisena johtajana, varatoimitusjohtajana ja vt. toimitusjohtajana.

Iho jätti Finnairin vuoden 2016 lopussa ja hyppäsi Royal Brunei Airlinesin operatiiviseksi johtajaksi. Nurminen Logisticsin johdossa hän aloitti tämän vuoden maaliskuussa.

Terveystalo kertoi loppukeväästä, että yhtiötä vuodesta 2010 johtanut Närhinen on ilmoittanut jättävänsä paikkansa. Närhinen jatkaa tehtäviään sovitusti siirtymäajan, Terveystalo sanoi torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Perinteikäs Ruthin leipomo siirtyy tänään isältä pojalle – Joonas Mäkinen, 31, hyppää jyväskyläläisen perheyrityksen puikkoihin

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.