Tieto aloittaa yt-neuvottelut – koskee Suomessa 210:tä työntekijää

It-yhtiö Tieto aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiön mukaan neuvottelut koskevat maailmanlaajuisesti arviolta 700:aa työntekijää, joista noin 210 on Suomessa.

Neuvottelut koskevat kaikkia toimipisteitä Suomessa. Työntekijöiden vähennys toteutetaan vuoden loppuun mennessä.

Suomen ohella yhtiö aloittaa maakohtaiset neuvottelut Ruotsissa ja Tshekissä. Ruotsissa neuvottelujen piirissä on 160 työntekijää ja Tshekissä 250 työtehtävää. Muissa maissa vähennystarve on joitain kymmeniä työntekijöitä.

Viestintäjohtaja Kia Haringin mukaan Tieto tukee työntekijöitä eri tavoilla, jotka käydään tarkemmin läpi neuvotteluissa.

–  Tuemme urakonsultoinnin tai uudelleensijoittamistuen kautta. Myös osaamisen kehittämispaketteja on käytetty, Haring kertoo STT:lle.

Yhtiö kertoo, että osa henkilöstövähennyksistä on tarkoitus toteuttaa eläköitymisten kautta.

Tavoitteena 30

-

35 miljoonan euron säästöt

Neuvottelut liittyvät uuteen strategiaan, jonka Tieto julkisti helmikuussa. Silloin yhtiö ilmoitti palkkaavansa lähivuosina 2  500–3  000 uutta työntekijää maailmanlaajuisesti muun muassa data-analytiikan, tekoälyn, designin, asiakaskokemuksen, ohjelmistokehityksen ja pilviratkaisujen tehtäviin. Yhtiön mukaan sen on tarkoitus vauhdittaa design- ja datapohjaista innovointia ja uudistamista.

Osa työntekijöistä on tarkoitus kouluttaa uudelleen toisiin tehtäviin. Viestintäjohtaja Haringin mukaan työntekijät ovat olleet kiinnostuneita yhtiön tarjoamista sisäisistä kursseista.

–  Meillä on erityisosaamisalueita, joissa tarvitaan uudentyyppistä osaamista, julkiset pilviratkaisut yhtenä esimerkkinä, Haring sanoo.

Osana strategian uudistusta Tieto luopuu matriisirakenteesta ja siirtyy verkostopohjaiseen toimintamalliin. Uudistuksen myötä sisäisen koordinoinnin ja hallinnollisten tehtävien tarve vähenee, yhtiö kertoo. Tieto tavoittelee uudistuksella 30–35 miljoonan euron säästöjä.

Tieto työllistää maailmanlaajuisesti tällä hetkellä noin 15  000 työntekijää parissakymmenessä maassa. Heistä 3  700 työskentelee Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.