Tieto jatkaa säästämistä – Suomessa vaakalaudalla 350 työpaikkaa

Tietotekniikkapalveluja tuottava Tieto jatkaa toimintansa tehostamista. Yhtiön tavoitteena on vähentää maailmanlaajuisesti korkeintaan 770 työpaikkaa, joista 350 on Suomessa.

Edelliset yt-neuvottelut päättyivät Tiedossa vain pari viikkoa sitten. Yhtiö ilmoitti silloin, että se vähentää Suomessa 112 työpaikkaa ja lomauttaa 12. Tiedossa on käyty yt-neuvottelut myös kevätkesällä.

Alkavat yt-neuvottelut koskevat Suomessa jatkuvien palvelujen, tuotekehityksen sekä tietoliikenne-, media ja energia -toimialaryhmiä. Viestintäjohtaja Päivi Huuhtanen kertoo STT:lle, että ryhmillä on työntekijöitä monilla paikkakunnilla.

Tiedon toimitusjohtaja Kimmo Alkio kertoo yhtiön tiedotteessa, että tietotekniikkasektori on voimakkaassa muutoksessa. Vanhoja tietojärjestelmiä uudistetaan sovelluksilla, jotka vaativat vähemmän työvoimaa.

- Henkilöstön vähentäminen on aina vaikea päätös, mutta se on välttämätöntä yksiköissä, joissa on pidempiaikaista ylikapasiteettia. Samalla kun varmistamme toimintamme kustannustehokkuuden ja hintakilpailukyvyn, jatkamme panostuksia uusiin palveluihin ja osaamisalueisiin, sanoo Alkio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.