Tiilikainen: EU ei yritä ohjata Kreikan äänestäjiä

EU haluaa pitää päätöksen Kreikan eurosta eroamisesta kreikkalaisten käsissä, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

Tiilikaisen mukaan Kreikan uudet vaalit voivat ratkaista Kreikan eurojäsenyyden kohtalon, mutta EU ei hänen mukaansa yritä ohjata kreikkalaisia äänestämään oikein.

Tiilikaisen mukaan EU haluaa viestittää kreikkalaisille, että apua jatketaan eikä heitä olla sysäämässä euroalueen ulkopuolelle.

- Jos kreikkalaiset kuitenkin äänestävät vaaleissa valtaan enemmistön, joka ei sitoudu apupaketin ehtoihin, Eurooppa ei tilannetta voi kääntää, Tiilikainen huomauttaa.

Tiilikainen uskoo, että muut EU-maat eivät enää sitoudu avun jatkamiseen, jos Kreikan tuleva hallitus ei sitoudu avun ehtona oleviin säästöihin.

EU:n virkamieslähteet viestittivät eilen, että euromaat ovat sopineet suunnitelmien tekemisestä Kreikan eurosta eroamisen varalle. Tiilikaisen mielestä viestistä ei voi vetää johtopäätöstä, että EU yrittää vaikuttaa kreikkalaisiin äänestäjiin.

Myös SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen tähdentää, että Kreikka ratkaisee kohtalonsa itse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.