Tikkojen dynastia päätti luopua perheyhtiöstään

Länsi-Savo-konserni tunnetaan Tikkojen perheyhtiönä. Suvun tie Länsi-Savon suurimmaksi omistajaksi alkoi vuonna 1942. Tuolloin Jussi Tikka valittiin yhtiön hallitukseen. Yhtiön osakkeiden oston hän oli aloittanut jo aiemmin.

Nykyinen Kaakon Viestinnän toimitusjohtaja Juhana Tikka aloitti tehtävässä viime vuoden tammikuussa. Hän edustaa sukuaan mikkeliläisessä mediakonsernissa jo neljännessä polvessa.

Vanhemman polven Tikkoja on edelleen mukana konsernin hallinnossa. Jukka Tikka on konsernin emoyhtiön Länsi-Savo Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Ilkka Tikka on Länsi-Savo Oy:n toimitusjohtaja. Länsi-Savon osakkeiden oston aloittanut Jussi oli Jukan ja Ilkan isoisä.

Lehtien kustantaminen ei ole ollut Tikkojen dynastian ainoa tulonlähde. He ovat esimerkiksi myös myyneet autoja ja painaneet lakikirjoja ja Raamattuja. Niitä on viety muun muassa Yhdysvaltoihin ja Venäjälle.

Kaakon Viestinnän myynnin jälkeen Länsi-Savo-konserni keskittyy vientivetoiseen ohkopaperipainoon ja kiinteistöihin.

Tikat tunnetaan kulttuuriperheenä, jolle etenkin klassinen musiikki on ollut lähellä sydäntä. Jukka Tikka on yksi Mikkelin musiikkijuhlien perustajista.

Lähteet: HS, Länsi-Savo, Mikkelin Kaupunkilehti

Uutista päivitetty Tikkojen nykyisten tehtävien osalta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .