Tilastokeskus korjasi tuotantoluvut

Tilastokeskus on korjannut eilen julkaistut virheelliset kansantalouden tuotantoluvut. Tuotanto väheni heinäkuussa 9,2 prosenttia vuoden takaisesta eikä 11,6 prosenttia kuten alun perin ilmoitettiin.

Uusi luku on paremmin linjassa yleisten arvioiden kanssa talouden kehityksestä. Suomen talous supistui heinäkuussa suurin piirtein samaa tahtia kuin kesäkuussa, jolloin tarkistettu bruttokansantuote oli 8,9 prosenttia miinuksella.

Heinäkuun tiedot ovat ennakollisia ja tarkentuvat myöhemmin. Bkt-luvut ovat muuttuneet viime aikoina tarkistusten jälkeen huomattavasti. Esimerkiksi tarkistettu kesäkuun lukema oli yli 2 prosenttiyksikköä pienempi kuin ennakollinen luku.

Tilastokeskuksen mukaan nyt korjattu virhe johtui siitä, että tuotantolukuja laskettaessa oli pudonnut pois muutama toimiala.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.