Tjäreborgin emoyhtiötä Thomas Cookia uhkaa konkurssi

Tjäreborgin emoyhtiötä, brittiläistä matkanjärjestäjää Thomas Cookia uhkaa konkurssi. Thomas Cook on käynyt viikonvaihteessa neuvotteluja Britannian hallituksen ja mahdollisten sijoittajien kanssa, jotta välttäisi konkurssin.

Neuvotteluja seuranneen lähteen mukaan yhtiö ei olisi onnistunut saamaan yksityistä rahaa, joten sen pelastaminen olisi Britannian hallituksen varassa.

Konsernin hallituksen oli määrä olla koolla sunnuntaina iltapäivällä. Sen jälkeen selvinnee, onko tarvittava raha löytynyt. Konserni neuvottelee reilun 200 miljoonan euron rahoituksesta.

Thomas Cookin lomamatkalla on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti 600  000 ihmistä.

Thomas Cookin alkuvuoden tulosta on painanut osittain se, että brexitistä johtunut epävarmuus viivästytti kesälomamatkojen varaamista. Sillä on 600 matkatoimistoa ympäri Britanniaa, ja ne ovat myös kärsineet kovasta kilpailusta nettimyynnin kanssa.

 

Tjäreborgilla noin 3500 asiakasta maailmalla

 

Tjäreborg rauhoittelee nettisivuilla julkaistussa tiedotteessaan asiakkaita sanomalla, että rahoitusneuvottelut eivät tällä hetkellä vaikuta sen järjestämiin matkoihin. Sillä on parhaillaan noin 3  500 asiakasta maailmalla.

Asiakkaiden matkoja suojelee Tjäreborgin mukaan matkapakettilaki ja vakuusrekisteri. Ne suojelevat asiakkaita mahdollisten poikkeustilanteiden osalta.

–  Mahdollisessa konkurssitilanteessa pidetään huolta siitä, että jokainen kyllä kotiin matkalta pääsee, sanoo myyntijohtaja Saana Ruonala Tjäreborgista STT:lle.

Matkustajiin otetaan heti yhteyttä, jos konkurssi tulisi. Jos taas matka on vasta edessä, matkapakettilaki ja vakuusrekisteri takaavat konkurssitapauksessa, että asiakas saa rahat takaisin, Ruonala vakuuttaa.

Ruonala toivoi illalla, että seuraavien 12 tunnin aikana neuvotteluiden etenemisestä Thomas Cookin ja rahoittajien välillä tiedetään enemmän.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Yksityishenkilöiden Airbnb-majoitustoiminta liikuttaa isoja rahasummia Jyväskylässä – kaupungissa on Suomen viidenneksi eniten vuokrauskohteita

Saarijärven Tarvaalan pappila muuttui lounasta ja majoitusta tarjoavaksi Ruustinnaksi – "En halua tästä liian sliipattua"

Alibaba tavoittelee kiinalaista onnensummaa Hongkongin pörssin suurimmassa listautumisessa vuosiin

Pekka Lundmark jatkaa EK:n hallituksen johdossa – Kangaskorpi ainoa keskisuomalainen hallituksessa

EU-komissio: Suomi on vaarassa rikkoa yhteisiä taloussääntöjä – historiallisesti yksikään euromaa ei ole liiallisen alijäämän menettelyssä

Jyväskyläläinen yhtiö perustaa verkkokaupan tuotekehitysyksikön, joka tähtää alallaan Euroopan suurimmaksi – Woolmanin investointi tuo kymmeniä uusia työpaikkoja

Perheyhtiö Onvestista tuli Harvian suurin omistaja – yhtiön markkina-arvo jo yli 162 miljoonaa euroa, katso myös muut suurimmat omistajat

Boeingille uusi takaisku: suunnittelee uudelleen 7  000 koneen suojarakenteen kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen

Talouskasvun hiipumista kokenut Kiina alensi varovasti korkotasoaan

Swedbankin epäillään rikkoneen Krim-pakotteita, tapaus pankin sisäisen tutkinnan tiedossa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.