Toimimattomille yrityksille lähtöpassit kaupparekisteristä

Patentti- ja rekisterihallitus poistaa kaupparekisterilain nojalla kaupparekisteristä toimintansa lopettaneita yrityksiä. Poistomenettelyyn on otettu mukaan kaikki ne yksityiset elinkeinonharjoittajat, avoimet yhtiöt ja kommandiittiyhtiöt, jotka eivät ole verohallinnon ennakkoperintä-, työnantaja- tai arvonlisäverovelvollisten rekisterissä ja jotka eivät ole tehneet kaupparekisteri-ilmoitusta kymmeneen vuoteen.

Yhteensä poistomenettelyssä on mukana noin 10 000 yritystä sekä asunto-osuuskuntaa ja asunto-osakeyhtiötä. Poistomenettelyyn otetuille on lokakuussa lähetetty kirje, jossa on kysytty, onko yritys edelleen toiminnassa.

Patentti- ja rekisterihallituksen kotisivuilla kuulutetaan ne yritykset, joilta ei saada tietoa toiminnan jatkumisesta. Jos toiminta edelleen jatkuu, siitä pitää ilmoittaa kolmen kuukauden kuulutusaikana.

Mikäli kuulutuksesta huolimatta tietoa toiminnan jatkumisesta ei saada, poistetaan yritykset sekä asunto-osuuskunnat ja asunto-osakeyhtiöt kaupparekisteristä helmikuussa 2010.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.