Tokmanni: Kesko yrittää estää toimitusjohtajaa aloittamasta töitä

Tokmanni Group tiedotti perjantaina iltapäivällä, että Kesko on hakenut turvaamistoimea estääkseen Mika Rautiaisen siirtymisen Tokmannin palvelukseen.

– Tokmannin tietoon on tullut, että Kesko Oyj on hakenut turvaamistoimea, jolla tuomioistuin kieltäisi Mika Rautiaista sakon uhalla siirtymästä Tokmanni Group Oyj:n toimitusjohtajaksi tai mihinkään muuhunkaan tehtävään Tokmanni Group Oyj:ssä tai Tokmanni Oy:ssä ennen 18.1.2019, viitaten Keskon ja Rautiaisen väliseen johtajasopimukseen sisältyvään kilpailukieltoehtoon, todetaan Tokmannin tiedotteessa.

Tokmanni tiedotti heinäkuussa nimittäneensä Mika Rautiaisen Tokmanni Group Oyj:n toimitusjohtajaksi ja hänen aloittavan tehtävässään viimeistään tammikuussa 2018. Mika Rautiainen on Kesko Oyj -konsernissa toiminut useassa eri johtotehtävässä vuodesta 1988 lähtien. Vuodesta 2013 hän on toiminut Keskon Päivittäistavaratoimialan Kaupan palvelut -yksikön johtajana.

– Olen keskustellut asiasta Rautiaisen kanssa ja Rautiaisen käsityksen mukaan hänen ja Ruokakesko Oy:n välisessä johtajasopimuksessa ei ole ollut ehtoa, joka estäisi häntä aloittamasta Tokmannin toimitusjohtajan tehtävässä aiemmin tiedotetussa aikataulussa tammikuussa 2018. Turvaamistoimiasia tullaan kuitenkin ratkaisemaan tuomioistuimessa ja ratkaisua odotetaan vuoden vaihteeseen mennessä, Tokmannin hallituksen puheenjohtaja Harri Sivula kertoo pörssitiedotteessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .