Tomi Pienimäki jättää matkapuhelinyhtiö Jollan – alkaa valmistella Vincitiä pörssiin

Tomi Pienimäki siirtyy matkapuhelinyhtiö Jollan toimitusjohtajan paikalta Vincit Groupin toimitusjohtajaksi.

Ohjelmistotalo Vincit Oy ilmoitti kesäkuun alussa etsivänsä kumppania ja selvittävänsä listautumista First North -markkinapaikalle. Selvitysvaiheesta ollaan nyt siirtymässä toteutukseen, jota vetämään Pienimäki on nimitetty.

Jolla Oy keskittyy jatkossa Sailfish OS -käyttöjärjestelmänn kehittämiseen sekä lisensointiliiketoimintaan. Oman laiteliiketoiminnan jatkokehittämistä varten perustetaan uusi yhtiö, joka keskittyy liiketoiminnassaan erityisesti vahvennetulla tietoturvalla varustettuihin mobiililaitteisiin. Jollassa vetovastuun ottaa yhtiön hallituksen nykyinen puheenjohtaja Antti Saarnio.

Jolla osallistuu Shanghaissa 15.–17.7 Mobile World Congress -tapahtumaan, jossa yhtiö kertoo lisää Sailfish OS -lisensoinnista.

– Jollalle kyseessä on erittäin tärkeä tapahtuma ja julkistus, jolla haluamme kertoa etenemisestämme erityisesti Intiassa ja Venäjällä, Saarnio sanoo.

Laitepuolella Jolla työskentelee tällä hetkellä Jolla Tablet -tuotteen viimeistelyn kanssa, ja tavoitteena on saada laitteet jakeluun joukkorahoituskampanjaan osallistuneille mahdollisimman pian.

– Jolla Tabletin Sailfish OS 2.0 -ohjelmisto on erittäin hyvällä mallilla, mutta meillä on ollut toimitusongelmia erään komponentin kanssa. Uskomme asian ratkeavan pian, Saarnio sanoo.

Vincit perustaa uuden yhtiön

Vinctin Listautumista varten perustetaan uusi yhtiö, Vincit Group Oy, jonka toimitusjohtajana Pienimäki aloittaa. Ennen Jollaa hän on toiminut muun muassa Itellan tietohallintojohtajana.

Mikko Kuitunen jatkaa ohjelmistoliiketoiminnan vetäjänä ja Vincit Oy:n toimitusjohtajana kuten tähänkin asti.

Uusi yhtiörakenne mahdollistaa jatkossa kumppaniyrityksen mukaantulon sekä toiminnan laajentamisen ohjelmistokehityksen lisäksi myös muihin digitalisoimispalveluihin, kuten jatkuviin IT-palveluihin, tietoturvaan ja pilvipalveluihin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .