Toyota ja Skoda Octavia myydyimmät autot syyskuussa

Toyota oli eniten rekisteröity automerkki Suomessa syyskuussa. Seuraavaksi ylsivät Volkswagen, Nissan ja Ford ja Skoda.

Automalleista kärjessä oli Skoda Octavia. Kärkiviisikkoon mahtuivat myös Nissan Qashqai, Toyota Avensis, Toyota Auris ja Volkswagen Golf.

Tammi–syyskuussa myydyin automerkki oli Volkswagen ennen Toyotaa ja Skodaa. Automalleista listan kärjessä ovat Skoda Octavia, Nissan Qashqai ja Volkswagen Golf.

Viime viikolla julkisuuteen tullut Volkswagen-konsernin päästöskandaali ei näy luvuissa vielä mitenkään, sillä autojen toimitusajat ovat yleensä muutaman kuukauden pituisia.

Syyskuussa rekisteröitiin 8 513 uutta henkilöautoa

Syyskuussa ensirekisteröitiin 8 513 henkilöautoa, mikä on 1,3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Vuoden alusta lukien uusia henkilöautoja on rekisteröity 82 727 kappaletta. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna ollaan 0,4 prosenttia miinuksella.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin syyskuussa 957 kappaletta ja viime vuoden syyskuuhun verrattuna kasvua kirjattiin 2,7 prosenttia. Tammi–syyskuussa uusia pakettiautoja on rekisteröity 8 485 kappaletta, mikä on 6,8 prosenttia enemmän kuin viime vuona vastaavana aikana.

Kuorma-autoja rekisteröitiin syyskuussa 227 kappaletta. Viime vuoden syyskuuhun verrattuna määrä laski 3,8 prosenttia. Vuoden alusta lukien kuorma-autokauppa on kuitenkin käynyt viime vuotta paremmin. Kuluvana vuonna on rekisteröity 2 026 uutta kuorma-autoa, mikä on 4,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna kolmen neljänneksen aikana.

Linja-autoja ensirekisteröitiin tammi–syyskuussa 431 kappaletta. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna määrä on vähentynyt 24 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.