Trump: Kauppasopu Kiinan kanssa on lähellä

Kauppaneuvottelut Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä ovat edenneet erittäin hyvin, kertoo presidentti Donald Trump. Presidentin mukaan hän tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin luultavasti ensi kuussa viimeistelläkseen sopimuksen.

Yhdysvaltain ja Kiinan edustajat ovat neuvotelleet tällä viikolla Washingtonissa, ja neuvotteluita jatketaan sunnuntaihin asti. Osapuolet yrittävät saada aikaan jonkinlaisen sovun ennen kuun vaihdetta, jolloin kiinalaistuotteisiin kohdistuvien Yhdysvaltain tuontitullien on määrä nousta reippaasti.

Trumpin mukaan takarajaa on mahdollista siirtää, jos tilanne näyttää valoisalta.

–  Mielestäni on erittäin hyvä mahdollisuus siihen, että sopimus syntyy, Trump sanoi.

–  Meillä on luultavasti tapaaminen lähitulevaisuudessa. Todennäköisesti aika pian maaliskuussa.

Myös Kiinan pääneuvottelija Liu He sanoi uskovansa, että neuvotteluissa saavutetaan suotuisa lopputulos. Presidentti Xi puolestaan sanoi kirjeessä Trumpille toivovansa, että keskustelut jatkuvat keskinäisen kunnioituksen ja molemminpuolisen hyödyn hengessä.

Trump kertoi myös, että uudessa kauppasopimuksessa sovitaan valuuttakurssien manipuloinnista. Yhdysvallat on vuosien ajan syyttänyt Kiinaa valuuttansa pitämisestä keinotekoisen halpana.

Mediatietojen mukaan Kiina on neuvotteluissa luvannut lisätä reilusti yhdysvaltalaisen energian ja maataloustuotteiden ostamista tasapainottaakseen maiden välistä kauppaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.