Trump alkaa purkaa finanssikriisin jälkeen luotua sääntelyä

Trumpin hallinto pitää tätä tärkeänä askeleena turhan sääntelyn purkamisessa.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump aikoo purkaa vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen käyttöön otettuja määräyksiä finanssialan valvonnasta. Trumpin hallinto pitää tätä tärkeänä askeleena turhan sääntelyn purkamisessa.

Valkoisen talon edustajan mukaan Trump allekirjoittaa kaksi normienpurkuun tähtäävää asetusta, jolla määrätään valtiovarain- ja työministeriöt selvittämään tapoja muuttaa sääntelyä, joilla pyrittiin vakauttamaan finanssimarkkinoita ja parantamaan kuluttajien suojaa. Yhden asetuksen kohteena on mittava Dodd-Frank-lakipaketti vuodelta 2010.

Tarkasteluun on tulossa myös ns Volcker-sääntö, jolla rajoitetaan talletuspankkien oikeutta osallistua arvopaperi- ja johdannaiskauppaan.

– Me katsomme, että Dodd-Frank oli monilla tavoin massiivisen ylimitoitettu toimi hallituksen puolelta, sanoi hallinnon edustaja, joka selosti allekirjoitettaviksi tulevia asetuksia ennalta.

– Se määräsi satoja uusia sääntöjä finanssilaitoksille ja sälytti niille valtavan määrän työtä ja vaivaa.

Republikaanit ovat vastustaneet myös kuluttajien oikeuksia finanssimarkkinoilla valvovaa virastoa, josta Dodd-Frank-paketissa säädetään.

Dodd-Frankin määräyksiin puuttuminen laajemmin vaatii kongressin hyväksynnän, mutta Trumpin hallinto haluaa osoittaa valmiuttaan sääntelyn vähentämiseen.

– Me haluamme syvät, elävät, avoimet ja läpinäkyvät markkinat ilman valtavaa sääntelyn taakkaa, Valkoisen talon edustaja sanoi.

Toisella asetuksella Trump tähtää tekemään tyhjäksi lainsäädännön, jolla velvoitetaan sijoitusneuvojia toimimaan asiakkaidensa parhaaksi. Säännön piti astua voimaan huhtikuussa, mutta se päätyy nyt toistaiseksi hyllylle. Trumpin hallinnossa uskotaan, että sääntelyä purkamalla saadaan parempaa palvelua asiakkaille, kun pankkien kustannukset laskevat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Cibes Hissit ostaa muuramelaisen RH Tekniikka Oy:n – erikoistunut rakentamaan hissejä hissittömiin taloihin

Nokian renkaiden liikevoitto romahti reilusti tappiolliseksi – liikevaihtokin supistui yli kolmanneksella

Kuluttajille tarkoitetut kasvomaskit käyvät kaupaksi kuin vessapaperi keväällä – useissa Prismoissa ja Citymarketeissa tarjolla vain tyhjiä hyllyjä

Jyväskylä putosi Suomen Vuokranantajien kaupunkivertailussa – Kuopio houkuttaa asuntosijoittajia eniten

Mediat: Presidentti Trump haluaisi osan Tiktokin kauppahinnasta valtiolle vastineeksi kaupan hyväksymisestä

Hankasalmen K-Marketin uudeksi kauppiaaksi Suomen Elvis-fanien puheenjohtaja Marko Humia – haluaa kauppansa hyllyille lähituottajien tuotteita

Koronakriisi lisäsi selvästi lemmikkien määrää, ja se näkyy Musti Groupin hyvässä tuloksessa

Kymmeniä miljoonia maksanut koetehdas on odottanut käynnistystä jo puoli vuotta Äänekoskella – testiajot jäivät kesken koronan iskettyä

Suomen Vuokranantajat ennustaa vuokrien jatkavan hiipivää nousuaan – koronakriisin hidastamaa arvonnousua kurotaan nopeimmin kiinni kasvukeskuksissa

Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita henkilöasiakkailleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.