Trump läimäisi uusia tulleja kiinalaistuotteille vain päivä kauppaneuvottelujen uudelleen käynnistymisen jälkeen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on määrännyt syyskuun alusta alkaen uudet 10 prosentin tuontitullit kiinalaistuotteille. Uutistoimisto Bloombergin mukaan tullit koskevat aiemmin tullittomia tuotteita, joiden arvo on noin 300 miljardia dollaria.

Yhdysvallat on jo aiemmin langettanut 25 prosentin tullit 250 miljardin dollarin tavaraerille, jotka saapuvat Kiinasta.

Trumpin ilmoitti uusista tulleista vain päivä sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Kiina olivat jälleen neuvotelleet kasvotusten kauppasopimuksesta. Neuvottelut olivat olleet katkolla toukokuusta saakka, sillä Yhdysvallat katsoi, ettei Kiina ollut pitänyt kiinni sitoumuksistaan.

Trump selitti uusia tulleja Twitterissä sanomalla, että Kiina ei ole edelleenkään pitänyt kiinni sitoumuksistaan.

–  Kiina lupautui ostamaan suuria määriä maataloustuotteita Yhdysvalloista, mutta ei tehnyt niin. Lisäksi ystäväni, (Kiinan) presidentti Xi sanoi, että hän lopettaisi fentanyylin myymisen Yhdysvaltoihin. Näin ei koskaan tapahtunut ja monet amerikkalaiset kuolevat yhä, Trump moitti moniosaisessa tviittisaagassaan.

Kurittavaa ilmoitusta seurasi henkeä nostattava kirjoitus, jossa Trump kertoi Yhdysvaltain jatkavan kauppaneuvotteluja positiivisessa hengessä ja toivoi maiden yhteisen tulevaisuuden olevan kirkas.

Kiina kertoi aiemmin torstaina alkaneensa kasvattaa maataloustuotteiden tuontia Yhdysvalloista. Kauppaministeri Gao Feng sanoi, että Kiina on heinäkuun puolivälistä asti keskustellut esimerkiksi soijapapujen, puuvillan ja porsaanlihan ostoista.

Gaon mukaan myös uusia ostoja olisi jo tehty, ja yhtiöt ovat voineet anoa poikkeuslupaa maataloustuotteiden tuontitullien alentamiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

Ilkka-Yhtymä kohensi tulostaan – jäissä ollut ilmoitusmyynti elpyi hieman kesäkuussa

Keskisuomalaisen painoyhtiö Lehtisepät aloittaa yt-neuvottelut Jyväskylässä – vaarassa 20 henkilötyövuotta

Etätöihin siirtyneet suomalaiset päivittivät kodintekniikkaa ahkerasti koronakeväänä

Koronakevät runteli pahoin öljy-yhtiöitä ja autoteollisuutta – Shellin tappiot nousivat huhti-kesäkuussa 18,1 miljardiin dollariin

Teollisuuden uudet tilaukset kesäkuussa lähes 12 prosenttia viime vuotta jäljessä

Jyväskylästä lähtöisin oleva sometoimisto Siliä Oy myytiin helsinkiläiselle MySomelle – ollut mukana Tubeconin järjestämisessä

Koronavirus romahdutti saudien öljy-yhtiön tuloista yli 70 prosenttia – silti miljardien voitot vuoden toiselle neljänneksellä

Kiinan maskinvalmistajat eivät enää paina töitä päivin öin – osa uusista toimijoista on jo jättänyt alan

Kenkäkaupan konkari Jarmo Toivonen halusi tuoda iloa koronavuoden keskelle – kaupungin vanhin yhdistys Jyväskylän Kauppalaisseura on ehtinyt jo 145-vuotiaaksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.