Tulli korjasi autoverovirheitään, 300:lle palautuksia

Tullipiirit ovat korjanneet noin 300 virheellistä autoveropäätöstä huhtikuun alkuun mennessä, ilmoittaa eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia. Autoja tuoneille on palautettu keskimäärin reilut 200 euroa.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin linjasi elokuussa, että Tullihallitus menetteli virheellisesti, kun se ei korjannut julkaisemiensa autoveroprosenttitaulukoiden virheitä. Se ei myöskään korjannut päätöksiä, joissa veroa oli peritty liikaa.

Apulaisoikeusasiamiehen päätöksen jälkeen Tulli on koonnut taulukon liian korkeiksi asetetuista autoveroprosenteista. Liikaa kannettuja veroja on nyt palautettu 65 000 euron edestä viiden vuoden ajalta. Pienin palautettu vero oli 21,90 euroa, suurin 2 157,93 euroa.

Sakslinin päätöksen taustalla oli kantelu, jonka tekijä oli tuonut Suomeen vuoden 1993 Mercedes Benz C180-mallisen auton kesällä 2003.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.