Tulosjulkistus: Äänekosken jätti-investointi etenee myötätuulessa

Metsä Groupin Äänekoskelle suunnitteleman biotuotetehtaan eli uuden sellutehtaan rakentaminen näyttää yhä todennäköisemmältä. Yhtiö tiedotti keskiviikkona, että "biotuotetehtaan esisuunnittelu on edennyt suunnitelmien mukaisesti".

Pääjohtaja Kari Jordan korostaa kuitenkin valtiovallan roolia samalla tavalla kuin tammi–kesäkuun tulosjulkistuksen yhteydessä.

– Jatkamme suunnitelmallisia investointejamme kilpailukykymme varmistamiseksi pitkällä aikavälillä. Valtiovallalta toivomme toimenpiteitä, joilla turvataan suomalaisen vientiteollisuuden kannalta keskeisten alojen toimintaedellytykset ja näin varmistetaan teollisen tuotantotoiminnan jatkuminen maassamme, hän sanoo tiedotteessa.

Metsä Groupin kolmannen neljänneksen liiketulos ilman kertaluonteisia eriä toteutui Jordanin mukaan yhtiön ennusteen ylärajalla. Yhtiön liikevaihto nousi tammi–syyskuussa vain neljä miljoonaa euroa ja oli 3 723 miljoonaa, mutta liiketulos ennen kertaluontoisia eriä nousi 301 miljoonan euroon edellisvuoden vastaavan ajanjakson 256 miljoonasta eurosta.

– Sellu- ja kartonkiliiketoimintojen tulokset olivat odotetusti hyvällä tasolla. Pehmo- ja ruoanlaittopaperit paransi liiketulostaan merkittävästi edelliseltä neljännekseltä.

Jordanin mukaan Metsä Group on pitänyt tuloskuntoaan yllä kustannustehokkuuden ja korkean tuottavuuden avulla.

– Koska Euroopan talous polkee paikallaan, eikä markkinoiden elpymistä ole näköpiirissä, haemme kasvua myös päämarkkinamme Euroopan ulkopuolelta, erityisesti Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta. Kartonkiliiketoimintamme on hyvällä kasvu-uralla Pohjois-Amerikassa, ja myös puutuoteliiketoimintamme on vahvistanut asemaansa Euroopan ulkopuolella. Sellutoimituksistamme noin neljännes suuntautuu Aasiaan, joka on kiinnostava markkina-alue myös muille liiketoiminnoillemme.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .