Tuloskauden odotukset on viritetty matalalle

Suurten pörssiyhtiöiden näkymät ovat hämärän peitossa. Asiantuntijoiden katse suuntautuukin yhtiöiden arvioihin tulevasta, kun tuloskierros toden teolla pyörähtää tällä viikolla käyntiin. Tulosten odotetaan jatkaneen kuihtumista huhti-kesäkuussa.

– Yhtiöiden tuloksilta ei odoteta paljon, eikä paljoa ole luvassakaan. Arvokkainta tietoa on se, mitä tulevaisuudesta kerrotaan, sanoo Pohjola Pankin osaketutkimusjohtaja Henri Parkkinen.

Suuri osa yhtiöistä on pitänyt tähän asti arvionsa varsin sumuisina ja nyt toivotaan, että merkkejä nähtäisiin jo paremmasta. Asiantuntijat kuitenkin ennakoivat, että yhtiöiden arviot näkymistä pysyvät yhä varovaisina.

Markkinoilla pohditaan, oliko kevään kurssinousu ennenaikaista. Nordean pääanalyytikko Roger Wessman kuitenkin muistuttaa, että kurssit ovat edelleen historiallisesti alhaisella tasolla.

– Jos maailmantalouden nousuun riittää uskoa, kursseilla on kyllä tilaa nousta. Jos viestejä tilanteen parantumisesta ei tule, notkahdus saa varmasti lisää vauhtia, Wessman sanoo.

Matkapuhelinyhtiö Nokia julkistaa osavuosikatsauksensa torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.