Tuontitullien lykkäys ei piristänyt markkinoita – Helsingin pörssi laskussa

Yhdysvaltain tiistaina julkistama päätös lykätä osaa Kiinaan kohdistuvista uusista tuontitulleista joulukuulle ei piristänyt markkinoita Euroopassa. Pörssi-indeksit ovat tänään olleet laskussa euroalueen ja Kiinan tuoreiden talouslukujen julkaisun jälkeen.

Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen OMX-indeksi oli iltapäivällä noin kaksi prosenttia pakkasen puolella. Huomattavaa laskua nähtiin muun muassa Outokummun osakkeissa.

Keskiviikkona julkistettiin euroalueen talouskasvun hidastuneen 0,2 prosenttiin toisella vuosineljänneksellä. Ensimmäisellä neljänneksellä kasvua oli 0,4 prosenttia. Huolestuttavana pidettiin Saksan bruttokansantuotteen 0,1 prosentin supistumista toisella neljänneksellä.

Pääsyynä heikentyneille talousnäkymille pidetään Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kauppasodan vaikutuksia, jotka näkyvät myös Kiinan keskiviikkona julkaistuissa luvuissa.

Wall Street Journalin mukaan Kiinan työttömyys oli kasvussa ja teollisen tuotannon kasvu oli hidastunut matalimmalle tasolleen kymmeneen vuoteen. Teollinen tuotanto kasvoi heinäkuussa 4,8 prosenttia edellisvuodesta, kun vielä kesäkuussa kasvua edellisvuodesta oli 6,3 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Keski-Suomen maaseutu saa rahoitusta poikkeusaikanakin – Epävarmuus näkyy erityisesti investoinneissa

Upeat kesäsäät toivat Jyväskylän terassiravintoloille "unelmastartin", mutta sisätiloissa on vaikeampaa – "Tänä vuonna ei missään nimessä päästä normaaliin tilanteeseen"

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Jyväskylä neuvottelee lentojen jatkumisesta valtion ja Finnairin kanssa: "Jos kaupallinen kannattavuus palautuu, myös lennot palautuvat"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

Epävarmuus OIkiluoto 3:n valmistumisajasta jatkuu, tietoa aikataulusta luvassa elokuussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.