Tuotteiden takaisinvetoja ennätysmäärä

Tuotteita kerättiin pois kuluttajilta Suomessa viime vuonna enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).

Maahantuojia velvoitettiin keräämään palautusmenettelyllä yhteensä 88 vaarallista tai vakavasti puutteellista tuotetta. Takaisinvedoista runsas kolmannes koski sähkötuotteita. Lisäksi pois kerättiin esimerkiksi leluja ja heijastimia.

Tukesin mukaan yksi syy takaisinvetojen suureen määrään on entistä tehokkaampi markkinavalvonta. Tieto vaarallisista tuotteista myös liikkuu EU-jäsenmaiden välillä aiempaa paremmin.

Innovaatiot ovat tuoneet uusia riskejä tuotemarkkinoille. Esimerkiksi led-lamppujen tuotekehittely on turvallisuuden osalta jäänyt monesti puutteelliseksi. Lisäksi halpakauppa lisää heikkolaatuisten tavaroiden menekkiä markkinoilla.

Tukes muistuttaa, että vastuu tuotteiden turvallisuuden varmistamisesta on valmistajilla, maahantuojilla ja jälleenmyyjillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.