Turun ratapihalle puuhataan isoa elämyskeskusta – keskiössä uusi jäähalli

Puolen miljardin euron hankkeen taustalla Supercellin perustajat ja Saku Koivu.

Turun ratapihalle on suunnitteilla jättimäinen tapahtumakeskus, jonka sydämeen tulisi 10 000 katsojan monitoimiareena ja tornihotelli. Juuri valmistuneen esiselvityksen mukaan hanke maksaisi 480 miljoonaa euroa, ja se olisi tarkoitus toteuttaa pääosin yksityisellä rahalla.

Monitoimiareenaa kaavaillaan erityisesti jääurheilukäyttöön, mutta paikalla voitaisiin järjestää myös konsertteja ja muita tapahtumia. Suunnitelmiin kuuluu myös asuntorakentaminen. Esiselvityksen mukaan alueesta voisi tulla noin 1 000 asukkaan uusi kaupunginosa.

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell pitää ratapihaa kaupungin keskeisimpänä hyödyntämättömänä alueena.

– Turusta puuttuu kansainvälisessä mittakaavassa houkutteleva, erilaisten tapahtumien ja ympärivuotisen perhematkailun keskittymä. Logomo on rakentanut loistavasti Turusta tapahtumien kaupunkia, nyt tätä kehitystyötä on syytä jatkaa eteenpäin, Randell sanoo hankkeen tiedotteessa.

Satoja työpaikkoja

Esiselvityksen mukaan rakennusvaiheessa hanke toisi mukaan noin 2 600 henkilötyövuoden työllistävän vaikutuksen. Valmistumisen jälkeinen työllistämisarvio on noin 790 työpaikkaa. Verotuloja valmis elämyskeskus toisi Turun kaupungille vuosittain noin 4,8 miljoonaa euroa.

Esiselvityksen maksoi hankkeen työryhmä. Taustaryhmässä ovat olleet mukana peliyhtiö Supercellin perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja sekä jääkiekkoilija Saku Koivu. Hankkeen käynnistäjä on VR Group, jonka käytöstä alue on vapautunut.

Hieman vastaavanlainen hanke on käynnissä Tampereella, jossa radan päälle on suunnitteilla kansi ja monitoimiareena, joka myös vetäisi sisäänsä yli 10 000 katsojaa. Tornihotelli Tampereen rautatieaseman tuntumaan valmistui jo aiemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

Kuluttaja-asiamies varoittaa puhelinmyyntiyrityksestä – kuluttajat saaneet sähkösopimuksia, vaikka eivät hyväksyneet yhtiön esittämää tarjousta

Ranskan teollisuusministeri tuomitsee Nokian irtisanomisaikeet – tuhatkunta mielenosoittajaa marssi Suomen Pariisin-suurlähetystölle

Tavaraviennin arvo laski toukokuussa 31 prosenttia

Maailman miljonäärit vaurastuivat reippaasti viime vuonna – Norja Pohjoismaiden ykkönen

Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Keskuskauppakamari varoittaa yrityksiä valelaskuista – etätyökesänä riski on kasvanut

Euroryhmä valitsee tänään uuden puheenjohtajan – Nouseeko ryhmän johtoon ensimmäistä kertaa nainen?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.