Tutkimus: Briteillä ennätyksellisen vankka luottamus henkilökohtaiseen talouteen

The Guardianin mukaan britit ovat huolissaan maan yleisestä taloustilanteesta ja työttömyydestä.

EU-eroäänestyksen jälkeen Britannian talousnäkymiä on seurattu tarkasti. Brittejä on varoiteltu, että eroäänestyksen tulos näkyy negatiivisesti maan taloudessa, yritystoiminnassa ja Lontoon asuntomarkkinoilla.

Britit luottavat henkilökohtaiseen talouteensa kuitenkin ennätyksellisen vankasti, kertoo The Guardian -lehti. Lähes 70 prosenttia brittikuluttajista sanoo henkilökohtaisen taloustilanteensa olevan joko "erinomainen", "hyvä" tai "jokseenkin hyvä". Lehden mukaan britit eivät ole koskaan kyselyn viisivuotisen historian aikana olleet näin luottavaisia.

Maan talouden näkymiin suhtaudutaan varauksella. The Guardianin mukaan 62 prosenttia kyselyyn vastannaisten kokee, ettei Britannian talous ole hyvällä tolalla.

Ihmiset ovat entistä enemmän huolissaan myös maan työtilanteesta. 50 prosenttia kyselyyn vastanneista kokee, että yleinen työllisyystilanne "ei ole hyvä" tai "ei ole ollenkaan hyvä". Kesäkuussa työttömyydestä oli huolissaan 46 prosenttia vastaajista.

Britit huolehtivat maan yleisestä työtilanteesta, mutta ovat luottavaisia sen suhteen, että oma työpaikka säilyy. Kolme neljäsosaa vastaajista uskoo, että oma työpaikka on turvattu.

– Kiinnostavaa on, että ihmiset ovat aiempaa negatiivisempia yleisen taloustilanteen suhteen sen jälkeen, kun Britannia äänesti EU-eron puolesta, mutta kokevat oman henkilökohtaisen tilanteensa positiivisempana, Robin Bulloch Lloyds Bankista kommentoi The Guardianin mukaan.

Kuukausittain toteutettavassa tutkimuksessa tarkastellaan kuluttajien ostoskäyttäytymistä ja luottamusta. Tutkimuksen teki Lloyds Bank. Tutkimusta varten haastateltiin 2 000 brittiä.

Lähteet: The Guardian

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.