Tuulivoiman rakentaminen jäämässä tavoitteesta

Tuuli- ja vesivoiman lisäystavoitteita ei Energiateollisuuden mukaan saavuteta nykyisellä rakentamistahdilla. Tuulivoimatavoitteen saavuttamista jarruttaa eniten kaavoitus- ja lupaprosessin hitaus.

Energiateollisuuden mukaan merelle rakennettavalle tuulivoimalle tarvitaan lisätukia, jotta tavoiteltuun 2 500 megawatin kapasiteettiin päästään vuoteen 2020 mennessä.

Sen sijaan metsähakkeen käytön suunniteltu lisäys näyttää olevan saavutettavissa, Energiateollisuus arvioi selvityksessään.

Sähkön tuotantoa uusiutuvalla energialla tuetaan takuuhinnalla eli niin sanotulla syöttötariffilla. Syöttötariffi on 12 vuoden ajan 83,5 euroa megawattitunnilta. Nopeimmille rakentajille maksetaan kolmen vuoden ajan 105,30 euron takuuhinta megawattitunnilta.

Hallitus on asettanut tavoitteeksi, että uusiutuvan energian osuus nousee 38 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Uusiutuvat energialähteet eivät suuria vesivoimaloita lukuun ottamatta ole vielä kilpailukykyisiä. Siksi niille maksetaan tukea valtion varoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.