Työntekijät aikovat jatkaa konkurssiin hakeutuneen Ariterm Oy:n toimintaa Saarijärvellä – "Tiedämme ne sudenkuopat, joihin tämä homma kaatui"

Saarijärveläisen lämmityskattiloita ja -järjestelmiä valmistavan Ariterm Oy:n työntekijät haluavat jatkaa yrityksen toimintaa. Työntekijät aikovat jättää tarjouksen konkurssipesästä. Tarjousten jättöaika päättyy perjantaina kello 13.

– Olemme perustaneet yhtiön, jonka nimissä olemme tekemässä tarjousta. Osakkaina on 20-30 työntekijää, pääluottamusmies Sami Tuominen kertoo.

Tuomisen mukaan hän ja myyntipäällikkö Kimmo Kantalainen ovat toimineet hankkeen puuhamiehinä.

Ariterm hakeutui konkurssiin toukokuun lopulla. Toimitusjohtaja Petteri Korpioja kertoi silloin Keskisuomalaiselle konkurssiin hakeutumisen olleen ainoa vaihtoehto muun muassa siksi, että tänä keväänä myynti oli jäänyt merkittävästi arvioitua huonommaksi ja yhtiön asiakkaat olivat pitkittäneet päätöksiään laitosinvestoinneista.

Konkurssista kertovassa tiedotteessa Aritermin hallitus ja johto toivoivat, että liiketoiminnalle löytyisi jatkaja, joka pystyisi hyödyntämään yhtiön vahvaa teknologiaa fossiilisten polttoaineiden korvaamisessa.

Pääluottamusmies Tuomisen mukaan karstulalainen konepaja OnSteel Oy innoitti Aritermin työntekijöitä uuden yhtiön perustamiseen. Nelisen vuotta sitten konkurssiin menneen Meteco Oy:n työntekijät ostivat Metecon konkurssipesältä koneet ja materiaalit ja perustivat OnSteelin jatkamaan konkurssiin menneen yrityksen työtä.

 

Toistaiseksi kaikki osakkaat ovat Aritermin entisiä työntekijöitä, mutta Tuomisen mukaan vielä on mahdollista, että mukaan liittyy vielä pari ulkopuolista henkilöä. Hänen mukaansa kaikki osakkaat ovat tuomassa omaa pääomaa uuden yrityksen perustamiseen.

– Rahoitus tulee sieltä, mutta olemme saaneet myös pankit mukaan. Rahoitus on nyt sen verran hyvällä mallilla, että pääsemme tarjousta tekemään, Tuominen kertoo.

Uuden yrityksen perustaneilla työntekijöillä on kova luotto siihen, että yrityksen liiketoiminta voidaan saada kannattavaksi.

– Tiedämme ne sudenkuopat, joihin tämä homma kaatui. Pystymme toivottavasti toimimaan paljon fiksummin kuin tähän asti on toimittu. Samalla mallilla ei kannata jatkaa, kun se johti konkurssiin, Tuominen toteaa.

Työntekijöiden porukka on puuhannut uutta yritystä konkurssiuutisesta saakka, eli noin kuukauden päivät.

– Heti kun saaimme pölyt pyyhittyä housuista ja alkujärkytys meni ohi, lähdimme tällaista suunnittelemaan. Aikataulu on ollut todella kiireinen esimerkiksi rahoituksen saamisen suhteen, kun kesälomatkin painavat päälle, Tuominen kertoo.

Aritermin päätuotteita ovat olleet haketta, kierrätyspuuta ja pellettiä polttoaineenaan käyttävät lämpökeskukset ja niiden osat. Aritermin ja sen sisaryhtiö Ariterm Service Oy:n palveluksessa Saarijärvellä oli yhteensä noin 70 työntekijää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .