Työsuoritus arvioidaan 1–5 tähdellä, tulos näkyy palkassa – näin toimii Jyväskylään rantautunut vuokratyöfirma Bolt

Muun muassa rakennusalan ammattilaisilla on mahdollisuus työllistyä uudella tavalla Jyväskylässä. Uutta teknologiaa ja tekoälyä hyödyntävä henkilöstöpalveluyritys Bolt.Works Oy on avannut toimipisteen kävelykadulla ja pyrkii merkittäväksi toimijaksi kaupungin työmarkkinoilla.

– Palkkaamme työvoimaa paljon mobiili- ja verkkosovellustemme avulla. Niiden käyttö on helppoa sekä työntekijöille että työnantajille, kertoo toimitusjohtaja Ville Herva.

Työntekijät palkataan Boltin listoille ja se vuokraa työvoimaa sitä tarvitseville yrityksille. Ne arvioivat sovelluksella työntekijöiden työsuorituksen joka toinen viikko antamalla henkilöille yhdestä viiteen tähteä.

Vastaavasti työntekijät arvioivat työnantajayritykset samalla tavalla. Kumpikin osapuoli näkee toistensa antamat pisteet.

– Meidän mielestämme erinomainen työsuoritus pitää näkyä palkassa. Niinpä maksamme viiden tähden työntekijöille kahden prosentin bonuksen, jonka otamme Boltin katteesta.

 

Rakennusalan lisäksi Bolt välittää työvoimaa teollisuuden, logistiikan ja kiinteistöhuollon alalla toimiville yrityksille.

– Aloitimme toiminnan rakennusalan työvoiman välittäjänä ja se on yhä suurin toimialamme. Laajennamme kuitenkin koko ajan toimintaa kolmelle muulle toimialalle, joista on kehittymässä meille uusia liiketoiminnan kivijalkoja.

Pääkonttori Helsingissä

Noin 50 henkilöä omassa yrityksessä työllistävän Boltin pääkonttori toimii Helsingissä ja yritys on laajentanut toimintaansa maakuntiin nopeasti viime vuosina. Nykyisin sillä on Jyväskylän lisäksi alueelliset toimipisteet Tampereella, Seinäjoella, Turussa ja Kouvolassa. Vaasaan avataan toimisto ensi vuodenvaihteessa.

Laajenemisen Bolt rahoittaa pitkälti työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja pääomasijoitusyhtiö Bocapin tekemillä sijoituksilla. Ne ovat sijoittaneet yhtiöön viime ja tänä vuonna yhteensä yli kolme miljoonaa euroa.

Sijoitusten myötä Ilmarisesta ja Bocapista tuli Boltin merkittäviä omistajia. Osakkeista yli puolet on kuitenkin edelleen Boltin henkilöstöllä.

Suurimmat henkilöosakkaat ovat toimitusjohtaja Ville Herva, kehitysjohtaja Timo Hakkarainen ja liiketoimintajohtaja Tommi Hämäläinen.

Bolt.Works Oy:n liikevaihto on kovassa kasvussa. Vuonna 2013 liikevaihtoa kertyi 2,3 miljoonaa euroa ja viime vuonna jo 9,2 miljoonaa.

– Tänä vuonna liikevaihto nousee noin 14 miljoonaan euroon ja ensi vuonna se on tarkoitus kaksinkertaistaa siitä, Herva sanoo.

Hänen mukaansa yhtiön perusliiketoiminta on kannattavaa, mutta sijoituksilla rahoitettavat investoinnit painavat tämän vuoden kokonaistuloksen tappiolle.

Maakunnista keikkatöihin etelään

Bolt on työllistänyt viimeksi kuluneen puolentoista vuoden aikana yli 1 300 henkilöä. Niistä suomalaisia on 818 ja loput ulkomaalaisia.

– Pääkaupunkiseudun rakennustyömaiden henkilöstöstä merkittävä osa on ulkomaalaisia. Jyväskylässä ja muissa vastaavankokoisissa kaupungeissa lähes kaikki työntekijät ovat edelleen suomalaisia.

Maakunnista käydään myös keikkatöissä pääkaupunkiseudulla. Bolt on mukana heidänkin työllistämisessä.

– Järjestämme maakunnista tuleville työntekijöille majoitusta pääkaupunkiseudulla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .